Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18325.04.20227

10439-2016 (613, 627, 021)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle: Asemakaavan- ja tonttijaonmuutos; Paljetie, Itäharju

Tiivistelmä:

Itäharjun omakotiyhdistys ry ja kaavamuutosalueen lähellä asuva yksityishenkilö ovat valittaneet Turun hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä, jolla on hyväksytty asemakaavan- ja tonttijaonmuutos Paljetie Itäharjun kaupunginosaan. Valittajat vaativat päätöksen muuttamista valituksesta tarkemmin ilmenevällä tavalla. Lausuntoehdotuksen mukaan valitukset tulisi hylätä.

Kh § 183

Ympäristölakimies Nina Mattila 14.4.2022

Kaupunginvaltuusto on 24.1.2022 § 6 hyväksynyt asemakaavan- ja tonttijaonmuutoksen Paljetie Itäharjun kaupunginosaan. Hyväksytyllä kaavamuutoksella on muutettu tontin 853-12-63-1 käyttötarkoitus asuinkerrostalojen korttelialueeksi, lisätty rakennusoikeutta ja liitetty osia yleisistä alueista (Kalevanpuisto -nimisestä puistosta ja Paljetie -nimisestä katualueesta) tonttiin. Itäharjun omakotiyhdistys ry ja kaavamuutosalueen lähellä asuva yksityishenkilö ovat valittaneet päätöksestä. Valituksissa vaaditaan hyväksymispäätöksen muuttamista valituksista tarkemmin ilmenevällä tavalla. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausuntoa 4.5.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liitteenä 1 olevan lausunnon mukaan valitukset tulee hylätä, koska valtuuston päätös ei ole lainvastainen valituksissa esitetyillä perusteilla.

Liite 1Lausunto

Oheismateriaali 1Valituskirjelmä omakotiyhdistys

Oheismateriaali 2Valituskirjelmä yksityishenkilö

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 183
Liite 1:Lausuntoehdotus