Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15604.04.20227

3444-2022 (01 01 00)

Infran aluerakennuttamispäällikön viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan infran aluerakennuttamispäällikön virka 1.5.2022 lukien

Kh § 156

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 24.3.2022:

Kaupunkirakentamisjohtaja, kaupunkiympäristöjohtajan varahenkilö Kimmo Suonpää on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan 1.5.2022 lukien infran aluerakennuttamispäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.959,03 €/kk (TS III, VL 3B) ja viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtäväänsoveltuva korkeakoulututkinto ja laaja kokemus infran rakennuttamisesta. Lisäksi on esitetty, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksessä on todettu, että kaupunkirakentamisen henkilöstöresursseja on tarvetta sopeuttaa investointiohjelman suureen kasvutarpeeseen, joka konkretisoituu jo kuluvana vuonna, mutta erityisesti siitä eteenpäin jatkovuosille. Henkilöresurssien lisäämistarve on suurin kaupunkiympäristön rakennuttamisen vastuualueella. Vastuualueesta on kokonaisuutena vastannut infran rakennuttamispäällikkö. Toiminnan tehostamiseksi nykyinen kaupunkiympäristön rakennuttamisen vastuualue jaetaan kahteen osaan perustamalla uusi aluerakennuttamisen vastuualue, jota johtaa infran aluerakennuttamispäällikkö, jonka virka nyt esitetään perustettavaksi.

Infran rakennuttamispäällikön alaisuuteen jää taitorakentamisen kaksi rakennuttajaa, saneeraushankkeiden kolme rakennuttajaa ja viheralueiden, leikkikenttien ja liikunnan kaksi rakennuttajaa. Tilaajalla on syytä olla rakennuttami-seen ja sopimusten toteutumisen valvontaan riittävät ja riittävän kyvykkyyden omaavat resurssit, jotta kaupungille hankittava merkittävä omaisuus tulee hankituksi taloudellisesti ja tehokkaasti toteuttaen hyvää hankintatapaa ja hankintalakia noudattaen. Investointiohjelman noin kolminkertaistuminen aiheuttaa uudelleenjärjestelyitä ja resurssien lisäämistarvetta erityisesti rakennuttamisen organisaatiossa, mutta myös uudenlaista toimintatapaa sekä rakennuttamisessa että hankkeiden suunnittelussa.

Esityksessä todetaan myös, että uusi aluerakennuttamisen vastuualue suorittaa tuhansien asukkaiden asuntoalueinvestoinnit, kuten tässä vaiheessa Herttuankulma ja muut Linnakaupungin asuntoalueet sekä Kirstinpuiston, Pukkilan, Skanssin ja Pihlajaniemen kerrostaloalueet. Sen jälkeen alkavina kohteina Kirstinpuiston jatke, Vaasanpuisto ja Voimakadun alue sekä Linnanniemi. Uusi vastuualue hoitaa myös kiertotalouteen ja pilaantuneisiin maa-alueisiin liittyvän ympäristölupamenettelyn ja vanhoille teollisuusalueille tyypillisen purku- ym. toiminnan. Tällä tavalla toimien olisi mahdollista toteuttaa erittäin merkittäviä kustannussäästöjä, koska tällä hetkellä meneillään olevat ja pitkälle tulevaisuuteen jatkuvat isot asuntoalueet sijoittuvat lähes poikkeuksetta vanhoille teollisuusalueille. Vanhoilla teollisuusalueilla on esim. suuria purkutöitä, joista syntyviä materiaaleja on mahdollista hyödyntää alueen katujen ja puistojen rakenteissa.

Esityksen mukaan viran perustamisen kustannusvaikutus vuositasolla on noin 80.000 euroa.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen. Aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden talousarvioon. Palvelukokonaisuuden tulee lisäksi huomioida asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Hallintosäännön 77 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 156
Liite 1:Lomake viran perustamisesta