Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15504.04.20226

3628-2022 (01 01 00)

Kahden sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Sosiaalityö, sairaalapalvelut yksikköön 1.5.2022 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Sosiaali-työ, sairaalapalvelut yksikköön perustetaan 1.5.2022 lukien kaksi sosiaalityöntekijän virkaa.

Kh § 155

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 24.3.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden sosiaalityö, sairaalapalvelut yksikköön perustetaan 1.5.2022 lukien kaksi sosiaalityöntekijän virkaa.

Virkojen perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä hoidettujen tehtävien vakinaistamisesta. Perustettavaksi esitettyihin virkoihin kuuluvia työtehtäviä on hoidettu määräaikaisissa palvelussuhteissa 1.1.2015 ja 16.1.2017 lukien. Koska kyse on pysyvästä työvoiman tarpeesta ei määräaikaisten palvelussuhteiden jatkolle ole perusteita. Virkojen vakinaistaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Esitys ei lisää työvoiman käyttöä, koska tehtäviä on hoidettu tilapäisillä vakansseilla.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu sosiaalityöntekijöiden työtehtäviä ja virkojen toiminnallista tarvetta. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.5.2022 lukien kaksi sosiaalityöntekijän virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.024,32 €/kk (SOTE-sopimus, 02SOS04A, VL 1) ja joiden kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukaan ja, että perustettavat virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 155
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta