Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15404.04.20225

3309-2022 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden jälkihuolto yksikköön 1.5.2022 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden jälkihuolto yksikköön perustetaan 1.5.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Kh § 154

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 17.3.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden jälkihuolto yksikköön perustetaan 1.5.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Esityksessä on uuden viran tarvetta perusteltu kysynnän ennakoitua nopeammalla kasvulla lakisääteisissä palveluissa. Jälkihuoltoon siirtyvien asiakkaiden lakisääteinen ikäraja on noussut ja jälkihuolto yksikköön siirtyy vuosittain sijaishuollon sosiaalityöstä ja avohuollon sosiaalityöstä n. 60-70 nuorta. Puolisoiden ja alaikäisten lasten sosiaalityö hoidetaan jälkihuoltoyksikössä.

Perustettavaksi esitetty sosiaalityöntekijän virka on kokonaan uusi henkilöresurssi ja viran perustamisesta aiheutuva henkilöstökustannuksen lisäys on vuositasolla 57.350 euroa.

Esityksessä todetulla tavalla viran perustamista ja henkilöstökustannuksia ei ole huomioitu hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmassa, koska asiakasmäärän kasvua ei suunnitelmaa laadittaessa kyetty riittävästi ennakoimaan. Esityksen mukaan alkuvuoden talouden seurannasta saatujen tietojen mukaan lastensuojelun vastuualueen henkilöstökustannukset tulevat alittamaan budjetoidun, joten esityksen vaatima määräraha on vastuualueella osoitettavissa.

Lastensuojelun vastuualueella jää esityksen mukaan vuonna 2022 toteutumatta Vähäheikkilän uuden vastaanotto-osaston henkilöstön lisäys, joka oli kirjattu henkilöstösuunnitelmaan. Vastuualueella on alkuvuoden ollut myös nykyisen henkilöstön vajaakäyttöä, joten esitys sosiaalityöntekijän viran perustamisesta mahtuu henkilöstösuunnitelmaan kirjattuun henkilöstöraamiin.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitukselle esitetään, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 154
Liite 1:Lomake viran perustamisesta