Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9907.03.202210

2704-2022 (01 02 03, 01 04 04)

Henkilöstön palkitseminen hyvinvointiin panostamalla

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupungin henkilöstöä palkitaan korona aikana tehdystä hyvästä työstä jakamalla henkilöstölle virkistysseteleitä sekä lisäämällä käytössä olevan tyky-rannekkeen käyttösaldoa.

Kh § 99

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Henkilöstö on venynyt koronan aikana monella tapaa: tehnyt uusia töitä, altistunut koronalle, tuottanut kuntalaisille palveluita poikkeusjärjestelyin, osa menettänyt työyhteisönsä tuen ja joutunut kotiin etätöihin kahdeksi vuodeksi, ollut huolissaan oman työnsä jatkosta ja omasta jaksamisestaan.

Nyt, kun normaalimpaan elämään siirtyminen lähestyy, haluaa Turun kaupunki palkita henkilöstöään tukemalla henkistä ja fyysistä virkistäytymistä jakamalla virkistysseteleitä henkilöstölleen 100 € arvosta. Samalla tyky-rannekkeiden käyttösaldoa korotetaan 50 eurolla (175 eurosta 225 euroon). Henkilökunnalle verovapaan tyky-edun kasvattaminen tuo suuremman edun, kuin vastaavan määrän rahallinen korvaus, koska verot ja sivukulut vievät summasta veroprosentista riippuen n. 30-40 % (45-60 €). Lisäksi hyvinvointiin panostaminen tuo kokonaisvaltaista lisäarvoa, jota ei voi edes rahalla mitata. Virkistyssetelien hankintakustannus on n. 1,1 M€. Tyky-rannekkeen käytön lisääntyminen tuo myös lisäkustannuksia, mutta toisaalta konsernin omien palveluiden käyttö lisää toisaalla tuloja vastaavan määrän. Työyhteisöjen virkistysrahan lisäämisen kustannusvaikutus on n. 275 000 €.

Poikkeukselliset lisäkustannukset mahdollistaa vuoden 2021 tilinpäätöksen tulos, jossa ylijäämäksi muodostui 39 milj. euroa. Myös vuoden 2020 tilinpäätös oli 10,2 milj. euroa ylijäämäinen ja henkilöstön rooli on osaltaan ollut positiivisessa kehityksessä merkittävä valtion avustusten lisäksi.

Virkistyssetelit ja tyky-rannekkeen kustannukset tullaan kohdistamaan kaupunginhallituksen kustannuspaikalle 17021 KH/Kaupungin tyky-toiminta. Määrärahakorotukset vuoden 2022 talousarvioon tullaan tekemään ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä ja samalla palvelukokonaisuuksien määrärahoja korotetaan virkistysrahan osalta niin, että työyhteisöjen käytössä on 50 eur/työntekijä.

Setelien hankintaprosessi käynnistetään välittömästi tämän päätöksen jälkeen. Virkistyssetelien jakaminen toteutetaan aiemmin vahvistetuilla tyky-rannekkeiden käytön periaatteilla.

Lisäksi Turun kaupungin työyhteisöjen hyvinvointia halutaan tukea kaksinkertaistamalla virkistysrahan vuodelle 2022, jolloin työyhteisöissä yhteisesti käytettävä raha on 50 €/työntekijä. Virkistysrahan tarkoituksena on järjestää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lisääviä tilaisuuksia henkilöstölle.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tiedRevisiotoimisto
tiedTyöllisyys
tiedVapaa-aika
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos