Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9207.03.20223

1604-2022 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden jälkihuolto yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden jälkihuolto yksikköön perustetaan 1.4.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Kh § 92

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 11.2.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden jälkihuolto yksikköön perustetaan 1.4.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Esityksessä on uuden viran tarvetta perusteltu kysynnän kasvulla lakisääteisissä palveluissa. Jälkihuoltoon siirtyvien asiakkaiden lakisääteinen ikäraja on noussut ja jälkihuolto yksikköön siirtyy vuosittain sijaishuollon sosiaalityöstä ja avohuollon sosiaalityöstä n. 60-70 nuorta. Puolisoiden ja alaikäisten lasten sosiaalityö hoidetaan jälkihuoltoyksikössä.

Vuotuiseksi henkilöstön lisätarpeeksi on esityksessä arvioitu yksi sosiaalityöntekijä ja kaksi ohjaajaa. 

Nyt perustetavaksi esitettyyn sosiaalityöntekijän virkaan kuluvia työtehtäviä on hoitanut aiemmin tilapäinen määräaikainen sosiaalityöntekijä. Sosiaalityöntekijän viran tarve on kuitenkin pysyvä. Viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan ja henkilöstökustannus on huomioitu yksikön budjetissa.

Koska tehtävää on aiemmin hoidettu määräaikaisella henkilöstöllä ei uuden viran perustaminen lisää hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden työvoiman käyttöä ja henkilöstömenoja tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitukselle esitetään, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.4.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.510,88 €/kk ( SOTE -sopimus, 02SOS04A, VL 3 B) ja jonka kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukaan ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 92
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta