Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9707.03.20228

2080-2022 (01 01 00)

Palvelupäällikön viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden kotihoitoon

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden kotihoitoon perustetaan 1.4.2022 lukien palvelupäällikön virka.

Kh § 97

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 18.2.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden kotihoitoon perustetaan 1.4.2022 lukien palvelupäällikön virka.

Uuden viran tarve on esityksessä perusteltu kotihoidon nykyisten palvelupäällikköjen työmäärän kasvulla. Kotihoidon suuralueiden johtamisesta vastaa tällä hetkellä kaksi palvelupäällikköä, joiden vastuulla kummallakin on 11 lähipalvelualuetta ja lisäksi yksi hyvinvointikeskus. Palvelupäällikköjen työmäärä on esityksen mukaan kasvanut liian suureksi. Työmäärän kasvu näkyy mm. lisääntyneinä ylitöinä ja psykososiaalisen kuormituksen kasvuna. Työmäärän kasvun takia palvelupäälliköillä ei ole aikaa kehittämistyöhän, koska koko työaika menee operatiiviseen johtamiseen.

Jos kotihoitoon perustetaan uusi palvelupäällikön virka, tullaan työnjako kolmen palvelupäällikön kesken toteuttamaan jatkossa siten, että suuralueiden sisällä olevat kuusi työnjärjestelyaluetta jaetaan kolmen palvelupäällikön kesken. Kullekin päällikölle tulee 2 työnjärjestelyaluetta ja 5–6 lähipalvelualuetta.

Lisäksi hyvinvointikeskukset sijoittuvat vain yhden palvelupäällikön alaisuuteen. Järjestely edellyttää uuden tulosvastuullinen yksikön perustamista kotihoidon eteläisen suuralueen ja kotihoidon pohjoisen suuralueen rinnalle (keskustan suuralue). Tällä jaottelulla alaisten määrä yhdellä palvelupäälliköllä laskee noin 220 alaiseen.

Palvelupäällikön viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan ja vakanssille on varattu määräraha vuoden 2022 talousarviossa. Viran perustamisesta aiheutuva kustannusvaikutus on vuositasolla 70 607 €.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.4.2022 lukien palvelupäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.322,43 €/kk (Sote-sopimus/99SOTE99) ja jonka kelpoisuusvaatimus on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 97
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta