Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9307.03.20224

2340-2022 (01 01 00)

Kolmen terveyskeskuslääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vanhus- ja vammaispalveluiden lääkäreihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vanhus- ja vammaispalveluihin perustetaan 1.4.2022 lukien kolme terveyskeskuslääkärin virkaa.

Kh § 93

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 22.2.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden vanhus- ja vammaispalveluihin perustetaan 1.4.2022 lukien kolme terveyskeskuslääkärin virkaa.

Uusien lääkärin virkojen perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Virkojen perustamisesta aiheutuva yhteenlaskettu vuositason kustannusvaikutus on 240.279 €/vuosi.  Esityksen mukaan virkojen perustamisesta syntyisi kuitenkin kustannushyötyjä lääkäripalveluiden oston vähenemisen sekä turkulaisten ikäihmisten oikein kohdistettujen palveluiden kautta.

Perustettavaksi esitetyistä viroista yksi sijoittuisi vanhus- ja vammaispalveluiden asumispalveluihin ja kaksi avopalveluihin.

Uuden terveyskeskuslääkärin viran tarvetta asumispalveluissa on perusteltu arviointitoiminnan lisäresurssitarpeella, tilapäishoidon asiakasmäärän lisääntymisellä ja dementiapaikkojen lisääntymisellä.

Avopalveluiden resurssitarpeiden taustalla on lääketieteellisen ja geriatrisen osaamisen lisääminen kotona kotihoidon turvin asuville entistä huonokuntoisemmille ikääntyneille. Tämä nähdään tärkeäksi, jotta taattaisiin ikääntyneiden mahdollisuudet asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä potilaan joutumista sairaalaan ja mm. TYKS:in palveluihin. Lisäksi avopalveluissa tarvitaan konsultoivaa lääkäriä palveluohjaukseen tukemaan palveluohjaajien toimintaa

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitukselle esitetään, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.4.2022 lukien kolme terveyskeskuslääkärin virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 4.903,14 €/kk (LS/L1TK5200) ja joiden kelpoisuusvaatimus on yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri ja, että perustettavat virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 93
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta