Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9607.03.20227

955-2022 (01 01 00)

Erikoislääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden geriatrisiin ja kuntouttaviin palveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden geriatrisiin ja kuntouttaviin palveluihin perustetaan 1.4.2022 lukien erikoislääkärin virka.

Kh § 96

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 10.2.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden geriatristen ja kuntouttavien palvelujen muistitaloon perustetaan 1.4.2022 lukien erikoislääkärin virka.

Esityksen mukaan muistitalo ja sinne perustettavat vakanssit ovat osa terveyspalvelujen kokonaisuudistusta. Tämä toimenpide on myös osa kaupungin sopeuttamisohjelmaa. Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin muistiasiakkaisen palvelukokonaisuudessa tehtyjä kehittämistoimenpiteitä ja toiminnassa tällä hetkellä olevia resurssivajeita. Esityksen mukaan resurssi muistiasiakkaisen palvelukokonaisuudessa on ollut riittämätön ja resurssivajetta paikkaamaan esitetään nyt erikoislääkärin viran perustamista.

Erikoislääkärin työpanos nähdään välttämättömänä tarvittavan diagnostiikan mahdollistamiseksi. Erikoislääkäri vastaa muistitalossa perustason muistidiagnostiikasta ja toimii asiantuntijana Muistitalon moniammatillisessa tiimissä. Muistihoitajien ja muistikoordinaattorien työparina toimiminen mahdollistaa työparityöskentelyn käypähoitosuosituksen mukaisesti, mikä aiemmalla resurssilla ei ole ollut mahdollista.

Erikoislääkärin viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan ja kustannukset on huomioitu palvelukokonaisuuden talousarviossa. Viran perustamisesta aiheutuva vuositason kustannusvaikutus on 90.464 €.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitukselle esitetään, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.4.2022 lukien erikoislääkärin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.538,02 €/kk (LS/L3SL3100) ja jonka kelpoisuusvaatimus on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla ja

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 96
Liite 1:Lomake viran perustamisesta