Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9407.03.20225

977-2022 (01 01 00)

Ylilääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Lasten ja nuorten MTP-palvelut -yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Lasten ja nuorten MTP-palvelut -yksikköön perustetaan 1.3.2022 lukien ylilääkärin virka.

Kh § 94

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 17.2.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu- kokonaisuuden Lasten ja nuorten MTP-palvelut -yksikköön perustetaan 1.3.2022 lukien ylilääkärin virka.

Ylilääkärin viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Lasten ja nuorten poliklinikalla on ollut käytössä tilapäinen lastenpsykiatrian erikoislääkärin vakanssi (vak.nro 922310) 23.8.2021 lukien. Uuden toistaiseksi voimassa olevan viran perustaminen on hyväksytty hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmassa. Viran perustaminen liittyy lasten ja nuorten mielenterveyden tukipakettiin, jota Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli kotuksessaan 28.4.2021 § 3. Lautakunta hyväksyi tuolloin hyvinvointitoimialla valmistellut toimenpiteet lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä jaksamisen ja mielenterveyden tukemiseksi sekä mielenterveyshäiriöiden hoidon saatavuuden parantamiseksi.

Uusi lääkärin virka esitetään perustettavaksi virkanimikkeellä ylilääkäri. Tätä voidaan pitää perusteltuna, koska viran hoitaja toimii jatkossa mm. lasten ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdeyksikön budjettivastuuhenkilönä sekä vastaa toiminnan kehittämisestä ja henkilöstöhallinnosta.

Esityksessä ilmoitettu viran perustamisen kustannusvaikutus on kuluvana vuonna 84.307 € ja vuositasolla 101.169 €.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 1.4.2022 lukien ylilääkärin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 6.193,33 €/kk (LS/LITK2000) ja jonka kelpoisuusehtona on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla ja hyvä kokemus johtamistehtävissä ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 94
Liite 1:Lomake viran perustamisesta