Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8528.02.202215

1167-2021 (10 02 03)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle: asemakaavanmuutos- ja tonttijako/ tonttijaonmuutos, Tammitien kulma 2.0

Tiivistelmä:

Nummenmäen Pientalot ry on valittanut Turun hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä, jolla on hyväksytty asemakaavanmuutos- ja tonttijako/ tonttijaonmuutos Tammitien kulma 2.0 Nummen kaupunginosaan. Valittaja vaatii päätöksen kumoamista. Lausuntoehdotuksen mukaan valitus tulisi hylätä.

Kh § 85

Ympäristölakimies Nina Mattila 14.2.2022:

Kaupunginvaltuusto on 13.12.2021 § 287 hyväksynyt asemakaavan- ja tonttijaonmuutoksen Tammitien kulma 2.0 Nummen kaupunginosaan. Asemakaavanmuutos mahdollistaa alueen käyttötarkoituksen muutoksen pienteollisuustoiminnasta asumiseen. Kaavamuutoksella tavoitellaan alueen kokonaisilmeeseen soveltuvaa matalahkoa 2-5 kerroksista kerrostalovaltaista asumista. Rakennusten korkeus on sovitettu ympäristöön ja matalin rakentaminen sijoittuu Vanhan Hämeentien varteen. Suunnittelualueen kokonaisrakennusoikeus on n. 31700 k-m². Alueelle arvioidaan tulevan n. 530 asuntoa ja niihin n. 650 asukasta.  Nummenmäen Pientalot ry on valittanut valtuuston päätöksestä ja vaatinut päätöksen kumoamista. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausuntoa 4.3.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Lausunnon mukaan valitus tulee hylätä, koska valtuuston päätös ei ole lainvastainen valituksessa esitetyillä perusteilla.

Liite 1Lausunto

Oheismateriaali 1Valituskirjelmä

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

Samalla kaupunginhallitus päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli pormestari Minna Arve.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 85
Liite 1:Lausunto