Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6507.02.20221

15155-2021 (00 01 00, 00 04 01, 07 01 04, 00 00 01)

Eräiden hyvinvointialueen tukipalvelutoimintoja koskevien sopimusten valmistelulinjaukset

Tiivistelmä: -

Kh § 65

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen 4.2.2022:

Turun kaupunginhallitus tekee 7.2.2022 päätöksen selvityksen antamisesta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tekemän tietopyynnön johdosta. Selvityksen yhteydessä toimitetaan tieto hyvinvointialueelle siirtyvistä sopimuksista. Hyvinvointialueen aluevaltuusto päättää kunnilta siirtyvistä sopimuksista ja vastuista 31.3.2022. 

Osa hyvinvointialueelle siirtyvistä sopimuksista on päättymässä jo vuoden 2022 aikana. Siltä osin kuin nämä sopimukset koskevat hyvinvointialueen toiminnan kannalta keskeisiä tukipalveluja, niiden häiriötön voimassaolo ja siirtyminen hyvinvointialueelle tulee turvata kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteisin toimenpitein. Näitä sopimuksia koskeva muodollinen toimivalta on edelleen Turun kaupungilla sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä vastaavana tahona vuoden 2022 loppuun saakka.

Turun kaupunki on toiminut asiassa yhteistyössä sairaanhoitopiirin ja pyrkien mahdollisimman joustavaan menettelyyn sopimusjatkuvuuden turvaamiseksi hyvinvointialueen siirtymävaiheessa. Sairaanhoitopiiri on lähestynyt Turun kaupunkia ja esittänyt eräitä tukipalvelutoimintoja koskevaksi valmistelulinjaukseksi seuraavaa: 

”Tukipalvelutoimintojen jatkuvuuden turvaamiseksi hyvinvointialueen käynnistymisen yhteydessä 1.1.2023 VSSHP esittää Turun kaupungille jatkovalmistelun pohjaksi, että

  1. Turun kaupunki käyttäisi mahdolliset jatko-optiot niissä tukipalveluja koskevissa markkinoilla kilpailutetuissa ja hyvinvointialueelle siirtyvissä sopimuksissa, missä optiokausia on edelleen käytettävissä. Linjaus koskee tässä vaiheessa pääsääntöisesti vain sidosyksikköyhtiöidemme toimialoihin liittyviä tukipalveluja.
  2. Hyvinvointialueelle siirtyvät Arkean Oy:n ilman optioita päättyvät sopimukset solmittaisiin sidosyksikköhankintana VSSHP:n ja Turun kaupungin sidosyksikkö Kaarea Oy:n kanssa toistaiseksi voimassa olevina palvelusopimuksina vuoden irtisanomisajalla.
  3. Turun kaupungin 31.12.2022 päättyvät ja hyvinvointialueen vastuulle siirtyvät tekstiilihuollon palvelusopimukset solmittaisiin sidosyksikköhankintana Turun kaupungin ja VSSHP:n sidosyksikkö Puro Oy:n kanssa toistaiseksi voimassa olevina palvelusopimuksina vuoden irtisanomisajalla.”

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää eräitä hyvinvointialueen tukipalvelutoimintojen sopimuksia koskevana valmistelulinjauksena VSSHP:n esityksen mukaisesti, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Valkonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedArkea Oy
tiedKaarea Oy
tiedVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut
tpvXXXXX