Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus4707.02.20223

108-2022 (01 01 00)

Kahden erityisopettajan viran perustaminen kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen lukiokoulutuksen palvelualueelle 1.8.2022 lukien

Tiivistelmä:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää kahden erityisopettajan viran perustamista lukiokoulutuksen palvelualueelle.

Kh § 47

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 27.1.2022:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää kahden vuosityöaikaan otettavan erityisopettajan viran perustamista sivistystoimialan lukiokoulutuksen palvelualueelle. Palvelukokonaisuus perustelee esitystä sillä, että lukiokoulutuksessa erityisopetuksen tarve on kasvanut viime vuosina niin opiskelijoiden tarvitseman ohjauksen ja tuen tarpeen lisääntymisen johdosta kuin lukiokoulutuksen valtakunnallisen lainsäädännössä tapahtuneiden muutosten vuoksi. Kun kaksi erityisopettajan virkaa on perustettu, lukiokoulutuksen palvelualueella on yksi erityisopettaja jokaisessa lukiossa.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus –yksiköllä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen lukion erityisopettajan palvelussuhteen ehtojen suhteen. Lukion erityisopettajan virkojen palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen lukiota koskevien osioiden A ja B mukaisesti. Perustettavien lukion erityisopettajan virkojen kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti. Lukion erityisopettajan virkojen perustaminen sivistystoimialan esittämällä tavalla on tarkoituksenmukaista ottaen huomioon se, että erityisopettajien työaika saadaan joustavammin käyttöön ja se mahdollistaa työajan sijoittamisen myös kesäkeskeytysaikaan viikolle 23.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan kahden erityisopettajan viran perustaminen sisältyy kasvatuksen ja opetuksen vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan kahden erityisopettajan viran palkkakustannukset henkilöstösivukuluineen ovat n. 131.000 euroa vuodessa.

Palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin palvelukokonaisuuden esityksen kanssa. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

Liite 1Lukion erityisopettaja (TSYK)

Liite 2Lukion erityisopettaja (Katedralskolan)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 47
Liite 1:Lukion erityisopettaja (TSYK)
Liite 2:Lukion erityisopettaja (Katedralskolan)