Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus4807.02.20224

1132-2022 (01 01 00)

Kahden opinto-ohjaajan viran perustaminen kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen ammatillisen koulutuksen palvelualueelle 1.3.2022 lukien

Tiivistelmä:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää kahden opinto-ohjaajan viran perustamista ammatillisen koulutuksen palvelualueelle 1.3.2022 lukien.

Kh § 48

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 31.1.2022:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on tehnyt esityksen kahden opinto-ohjaajan viran perustamisesta ammatillisen koulutuksen palvelualueelle. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus perustelee esitystään sillä, että opiskelijoiden määrä ammatti-instituutissa on kasvanut, ja opinto-ohjauksen tarve on kasvanut ja tulee kasvamaan oppivelvollisuuden laajenemisen kautta. Myös 1.8.2022 voimaan tuleva velvoite jatko-opintoihin ohjaamisen jatkamiseen opintojen päättymisen jälkeen, tulee lisäämään opinto-ohjauksen tarvetta.   

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen opinto-ohjaajan virkojen palvelussuhteen ehtojen suhteen. Ammatillisen opetuksen opinto-ohjaajien virkojen palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen ammatillisen oppilaitoksen opetushenkilöstöä koskevien osioiden A ja C mukaisesti. Perustettavien opinto-ohjaajan virkojen kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan kahden opinto-ohjaajan viran perustaminen sisältyy kasvatuksen ja opetuksen vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan ja talousarvioon. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan kahden opinto-ohjaajan viran palkkakustannukset henkilöstösivukuluineen ovat n. 123.000 euroa vuodessa.

Palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin palvelukokonaisuuden esityksen kanssa. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

Liite 1Esitys kahden opinto-ohjaajan viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 48
Liite 1:Esitys kahden opinto-ohjaajan viran perustamisesta