Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus1817.01.20228

11125-2021 (00 01 02, 08 00 00)

Vastaus valtuutettu Abdullahi Sultanin ym. aloitteeseen koskien Paavinkadun ja Kardinaalinkadun risteyksen liikenneturvallisuuden parantamista (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 18

Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, liikennesuunnittelupäällikkö Matti Salonen:

Halisten koulun kohdalle toteutettiin vuoden 2021 syksyllä noin kymmenen auton pysäyttämissyvennys koulun saatto- ja noutoliikenteen tarpeisiin. Paavinkadun ja Kardinaalinkadun risteyksessä Paavinkadun ylittävä suojatie on korotettu asfalttimassalla. Korotus hillitsee Paavinkadun ajonopeuksia, joskaan ei aivan yhtä tehokkaasti kuin betoniset ns. tyynyhidasteet. Syksyllä 2021 risteyksen valaistusta tehostettiin vaihtamalla tehokas led-valaisin risteyksessä olevaan valaisinpylvääseen.

Risteyksen varustaminen tavanomaisilla liikennevaloilla ei ratkaisisi kääntyvien autojen – erityisesti vilkkaan kääntyvän linja-autoliikenteen – jalankulkijoille aiheuttamaa turvallisuusriskiä. Liikennevalo-ohjaus ei ole ensisijainen toimenpide Paavinkadun ja Kardinaalinkadun risteysten kaltaisten ”pienten” risteysten liikenneturvallisuuden parantamisessa.

Jos Halisten koulun väistötilojen tultua täysimääräisesti käyttöön katsotaan risteyksen turvallisuuden parantamisen edellyttävän jatkotoimenpiteitä, kyseeseen tulee ajonopeuksien hillitsemisen tehostaminen nykyistä tehokkaammilla hidasteilla sekä suojateiden valaistuksen edelleen tehostaminen lisäämällä risteykseen uusia valaisinpylväitä tehokkaille led-valaisimille.

Oheismateriaali 1Valtuutettu Abdullahi Sultanin ym. aloite

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto merkitsee edellä olevan vastauksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto