Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus1317.01.20223

15028-2021 (01 01 00)

Kahden sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tukipalvelut yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tukipalvelut yksikköön perustetaan 1.2.2021 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Kh § 13

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.1.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tukipalvelut yksikköön perustetaan 1.2.2022 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Esityksen mukaan uudet sosiaaliohjaajan virat tarvitaan perhehoitolain 15 §:ssä tarkoitettuna perhehoitajan vastuutyöntekijänä toimimiseen.

Perhehoitajan vastuutyöntekijä vastaa mm. perhehoitajan tuesta sekä tukitoimien järjestämisestä. Perhehoitajan vastuutyöntekijän työskentelymuotoihin kuuluvat kotona annettava psykososiaalinen tuki sijoituksen eri vaiheissa, tarvittavien muiden tukitoimien kartoittaminen sekä niiden järjestäminen yhdessä perhehoidon koordinaattorin ja lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa.

Vakanssit tulee perustaa virkoina, jotta sosiaaliohjaaja voi tarvittaessa päättää mm. perhehoitajalle myönnettävistä kilometrikorvauksista, lomanviettokorvauksesta, käynnistämiskorvauksesta sekä tietyistä perhehoitajan tukitoimista, mikä osaltaan vähentää lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän työtehtäviä.

Esityksen mukaan tukipalvelut yksiköstä tullaan perustettavien virkojen täytön jälkeen lakkauttamaan vastaava määrä ohjaajien toimia, sosiaaliohjaajan toimien tullessa avoimiksi.  Virkojen perustamisella ei ole kustannusvaikutuksia, mikäli vastaava määrä ohjaajan toimia voidaan lakkauttaa.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus perustetaan 1.2.2022 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 2430,65 €/kk (SOTE/02SOS050, vl 3) ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen pätevyys,

että mikäli tukipalvelut yksiköstä vapautuu jatkossa vastaava määrä sosiaaliohjaajan toimia, tulee niiden lakkauttamisesta tehdä erillinen esitys ja

että perustettavat virat voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 13
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta.