Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus59320.12.202118

15085-2021 (02 08 02)

Suikkilan koulun väistötilaelementtien hankinnan kilpailutuksen käynnistäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 593

Toimitilapäällikkö Kirsi Eronen 1.12.2021:

Kaupunginvaltuusto päätti 19.4.2021 § 79 hyväksyä Suikkilan koulu- ja päiväkotihankkeen uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Esittelytekstissä sekä hankesuunnitelmassa todettiin, että hankkeen rakennusajaksi tarvitaan väistötilat.

Suikkilan kouluyksikön toiminnan tulee siirtyä väistöön, kun rakennustyömaa Suikkilan tontilla käynnistyy. Hankesuunnitteluvaiheen esityksenä oli, että osa luokista sijoitetaan Teräsrautelan yksikköön ja tarvittavat lisäväistötilat toteutetaan elementtitilojen avulla. Koulun lisäksi väistötiloihin tulee iltapäiväkerho. Väistötiloja tarvitaan yhteensä 8 OT3-luokkatilaa aputiloineen. Tilaelementtien sijoituskohde on Teräsrautelan koulurakennuksen päädyssä oleva hiekkakenttä.

Hankintaprosessi ja aikataulu

Kaupunginhallitus käsitteli 30.11.2020 koulu- ja päiväkotikohteiden väistötilahankintoja ja linjasi kilpailutukset viiden kohteen osalta tehtäväksi seuraavalla periaatteella:

Tämän periaatteen mukaisesti kohde toteutetaan vuokrahankkeena. Tilaelementit tulisi ottaa käyttöön lukuvuoden 2022 syksyllä. Tilaelementit tarvitaan Suikkilan koulun rakennushankkeen ajaksi. Hankkeen arvioitu valmistumisaikataulu on elokuu 2024.

Tilaelementtien arvioitu vuokrahinta kuukaudessa on noin 25.000 euroa ja vuodessa 300.000 euroa. Lopullinen hinta määräytyy tarjouskilpailun perusteella. Kilpailutuksen pohjana on kvr-urakka.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että tilapalvelut käynnistää väistötilaelementin vuokrakilpailutuksen siten, että sijoituspaikaksi vahvistetaan Teräsrautelan koulun tontilla sijaitseva hiekkakenttä ja kilpailutuksen pohjana on kvr-urakka.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut