Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus58320.12.20218

3556-2021 (10 03 00, 10 03 02)

Parkinkentän oheistilojen tarveselvitys

Tiivistelmä:

Tarveselvitys käsittelee Parkinkentän tulevia uusia oheistiloja. Parkin-kenttään ja sitä ympäröiviin katualueisiin liittyvän kaavoitusprosessin myötä kaava-alue tullaan rakentamaan kokonaan uusiksi. Kaupunkiympäristölautakunta on 7.9.2021 § 341 esittänyt Parkinkentän asemakaavanmuutosehdotuksen kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Parkinkenttä nykyisine liikuntamahdollisuuksineen säilytetään entisellään, mutta tekniikka ja toiminnallisuus päivitetään nykystandardien mukaiseksi.

Kh § 583

Toimitilapäällikkö Kirsi Eronen ja tilacontroller Saku Lehtiö 9.12.2021:

Parkin kentän oheistilojen tilatarveselvitys käsittää Parkin kentän yhteyteen rakennettavat oheistilat eli pukuhuoneet, varaston, valvomon ja henkilökunnan sosiaalitilat sekä huoltohallin ja tekniikkatilat. Tilaohjelmassa esitetty neliömäärä on noin 770m2. Luistelualueen ja pallokenttäalueen pysyessä nykyisessä mitoituksessaan, kentän yhteydessä olevat sisätilat eivät tule tarvitsemaan merkittäviä muutoksia, vaan niiden mitoitus on pysymässä kokonaisuudessaan nykyisellä tasolla.

Keväällä valmistuneessa tarveselvityksessä ollut alustava kustannusarvio oli 1,7-2M€ (alv 0%). Nyt indeksitarkistettu kustannusarvio on 2,2M€ (0%). Kustannusarviossa ei ole huomioitu mahdollisen pysäköinti- ja kansiratkaisun tuomia lisäkustannuksia, vaan ainoastaan tilaohjelmassa esitetyt tilat. Selvyyden vuoksi voidaan todeta, että tekojääkenttä ja siihen liittyvä tekniikka, muun muassa kylmälaitteisto, on oma erillinen hanke, eikä sen kustannuksia ole huomioitu tarveselvityksessä, vaikka kentän kylmäkoneet on ehdotettu sijoitettavaksi oheistilojen (nk. ”urheilutalo”) ja asumisen yhteyteen.

Tilapalvelut pyysi keväällä 2021 liikuntalautakunnalta lausuntoa tarveselvityksestä. Liikuntalautakunta on 23.3.2021 § 21 hyväksynyt osaltaan Parkinkentän ja sen väistön oheistilojen tarveselvityksen ja on sitoutunut hankkeen jatkosuunnitteluun.

Liikuntalautakunta on lausunnossaan todennut, että tilojen sijoitteluun ja yksityiskohtiin tulee kiinnittää suunnitteluvaiheessa tarkempaa huomiota, jotta palveluiden laatua pystytään parantamaan ja tilojen toimintoja saadaan tehostettua ja sujuvoitettua.

Parkin kentän kaavamuutoshankkeen yhteydessä toteutettava Parkin kentän kokonaisvaltainen peruskorjaus on kannatettava ja se takaa liikuntaolosuhteiden tasokkaana pysymisen pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi Kupittaalle samassa yhteydessä rakentuva Turun toinen tekojääkenttä tulee lisäämään kuntalaisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa monipuolisesti niin kesällä kuin talvella. Lausunto on esitetty kokonaisuudessaan oheismateriaalissa 1.

Hallintosäännön 34 §:n mukaisesti kaupunginhallitus hyväksyy yli 2 miljoonan euron suuruisten tilahankkeiden tarveselvitykset.

Liite 1Parkinkentän oheistilojen tarveselvitys

Oheismateriaali 1Liikuntalautakunnan lausunto 23.3.2021 § 21

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus hyväksyy liitteenä 1 esitetyn tarveselvityksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, tilapalvelut


Liitteet:

Kh § 583
Liite 1:Parkinkentän oheistilojen tarveselvitys