Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56007.12.20218

14549-2021 (00 04 02, 02 05 01)

Yhteistyösopimus Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry:n kanssa vuodelle 2022

Tiivistelmä: -

Kh § 560

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 2.12.2021:

Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry. on kaupungin pitkäaikainen yhteistyötaho, jolla vuosittain myönnetyn yleisavustuksen ohella on toiminnallinen yhteistyösopimus kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden kanssa. Yhdistys kuuluu myös STEA:n avustusten saajiin.

Yhdistys ylläpitää Turun keskustassa, osoitteessa Ursininkatu 14 avointa ja esteetöntä, Happy House – kohtaamispaikkaa, jonka tarkoituksena on tarjota monipuolisia mahdollisuuksia osallistua ja kokea asioita helposti saavutettavassa ympäristössä. Kohtaamispaikassa järjestetyt tilaisuudet edistävät osallisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä samalla vähentävät yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Yhdistyksen edustajilta saatujen tietojen mukaan tilan käytölle ei ole ikä-, sukupuoli- tai diagnoosirajoja vaan toiminta-ajatuksena on toimia kohderyhmien ja jäsenyhdistysten kohtaamisten, toiminnan ja tapahtumien mahdollistajana.

Kaupunki on pyrkinyt ja pyrkii parantamaan kaupungissa toimivien yhdistysten kykyä järjestää asukastoimintaa tarjoamalla kokoontumis- ja harrastustiloja yhdistysten käyttöön. Sopimuksella Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry:n kanssa Happy House -kohtaamispaikka tulee vastavuoroisesti osaksi kaupungin Varaamo -järjestelmää ja näin yhdistyksen jäsenistöä laajempaan, myös kaupungin käyttöön.

Sopimusehtojen mukaan kaupunki tukee vuonna 2022 yhdistyksen toimintaa 55.000 eurolla kaupunginvaltuuston vahvistaman talousarvion nojalla. Yhdistys puolestaan järjestää tavanomaisen perustoimintansa ohella informaatio- ja ohjaustilaisuuksia kaupungin palveluista, huolehtii osaltaan kaupungin ja yhdistyksen toimintojen vuorovaikutteisesta tiedotuksesta sekä mahdollistaa kaupungin Varaamo -palvelun käytön kaupungin toimijoille maksutta ja muille tahoille oman hinnastonsa mukaisesti. Toimintasuunnitelmansa mukaan avattavassa neuvontapisteessä yhdistys myös tukee alansa turkulaisia yhdistystoimijoita.

Avustuksen määrä vastaa yhdistykselle vuodelle 2021 myönnettyä avustusta.

Yhdistyksellä on nyt tehtävän sopimuksen ohella toiminnallinen yhteistyösopimus kaupungin hyvinvointipalvelukokonaisuuden kanssa vuodelle 2022.

Liite 1Yhteistyösopimus liitteineen

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVarsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry
tpvKonsernihallinto, järjestämisen palvelut
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Kh § 560
Liite 1:Yhteistyösopimus liitteineen