Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55707.12.20215

10829-2020 (10 03 02)

Kiinteistö Oy Härkätien päiväkoti / Fastighets Ab Oxvägens daghem -nimisen yhtiön perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 8.2.2021 § 60, että Kuraattorinpolun päiväkodin korvaava tilahanke toteutetaan perustettavan kaupungin 100 %:sti omistaman keskinäisen kiinteistöyhtiön lukuun. Alueen asemakaavan tultua lainvoimaiseksi hankkeen käynnistäminen on tullut ajankohtaiseksi ja siksi kaupunginhallitukselle tuodaan hyväksyttäväksi yhtiön perustamisasiakirjat.

Kh § 557

Vs. tilapalvelujohtaja Leevi Luoto, kiinteistötalousasiantuntija Saara Rantalaiho ja vs. tilahallintapäällikkö Sami Männistö 15.11.2021:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.12.2020 Kuraattorinpolun päiväkodin korvaavien tilojen hankesuunnitelman. Samassa yhteydessä päätettiin, että hanke toteutetaan kaupungin omaan tai konsernin taseeseen ja hankkeelle varataan rahat investointiohjelmaan. Sittemmin kaupunginhallitus päätti 8.2.2021 että hanke toteutetaan perustettavan kaupungin 100 %:sti omistaman keskinäisen kiinteistöyhtiön lukuun.

Kuraattorinpolun päiväkodin korvaava tilaratkaisu on nimeltään Härkätien päiväkoti (ruots. Oxvägens daghem) ja se tulee sijoittumaan Halistentien varteen, Elinanpuiston laidalle. Päiväkodin tontti muodostettiin Kylänkulma -nimisellä asemakaavalla, joka on tullut voimaan 7.8.2021. Seuraavaksi tulisi perustaa päiväkodin toteuttava yhtiö.

Yhtiön perustamisessa toimitaan samojen kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti, joita noudatettiin perustettaessa Kiinteistö Oy Turun kaupunginteatteria, Kiinteistö Oy Turun Syvälahden koulua ja Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulua. Näitä periaatteita ovat:

Kiinteistö Oy Härkätien päiväkoti / Fastighets Ab Oxvägens daghem päiväkoti perustetaan konsernihallinnon taseeseen. Yhtiö perustetaan ilman osakepääomaa. Yhtiön perustamisasiakirjat ovat liitteenä.

Yhtiö perustetaan keskinäiseksi kiinteistöosakeyhtiöksi, mutta sen huoneistoselitelmä täsmentyy vasta, kun rakennuksen tarkat suunnitelmat ovat valmistuneet.

Kaupunki tekee yhtiön kanssa erillisellä päätöksellä maanvuokrasopimuksen tontista, jolle päiväkoti rakennetaan. Koska tonttijakoa ei ole vielä tehty, yhtiöjärjestyskirjaus täsmentyy tontin kiinteistötunnuksen ollessa saatavilla. Tontin lohkomistoimet käynnistetään viipymättä tämän päätöksen voimaantulon jälkeen.

Yhtiön perustamisen jälkeen kaupunki myöntää erillisellä päätöksellä yhtiölle limiittilainan rakentamisaikaisten kulujen kattamiseksi. Hankkeen valmistuttua kaupunki sopii yhtiön kanssa erillisellä päätöksellä lainan muuttamisesta pitkäaikaiseksi lainaksi.

Yhtiön hallituksessa tarvitaan monipuolista osaamista ja siksi yhtiön hallitukseen on aiheellista nimetä vs. tilahallintapäällikkö Sami Männistö (puheenjohtajaksi), toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola sekä hankepäällikkö Tommy Gustafsson.

Tilapalvelut asettaa yhtiön toimitusjohtajaksi kiinteistötalousasiantuntija Saara Rantalaihon. Hän hoitaa yhtiön hallinnollisia tehtäviä oman toimensa ohella eikä nosta yhtiöltä palkkaa tai palkkioita. Vastaava menettely on käytössä Yli-Maarian, Syvälahden ja kaupunginteatterin kiinteistöosakeyhtiöissä.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus osoittaa hankkeelle aiemmissa päiväkotihankkeissa meritoituneen projektipäällikön. Yhtiön ja palvelukokonaisuuden välille solmitaan sopimus rakennuttamispalvelun hankinnasta.

Liite 1Perustamissopimus

Liite 2Yhtiöjärjestys

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että liitteinä 1 ja 2 olevat Kiinteistö Oy Härkätien päiväkoti / Fastighets Ab Oxvägens daghem perustamissopimus ja yhtiöjärjestys hyväksytään ja että hankkeessa voidaan edetä esittelytekstissä mainituin tavoin.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa kansliapäällikön tekemään vähäisiä muutoksia yhtiön perustamisasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tpvKaupunkiympäristö, toimitilojen rakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, tonttipalvelut
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedKonsernihallinto, omistajaohjaus
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut, toimitilajohtaminen
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut, tilahallinta


Liitteet:

Kh § 557
Liite 1:Perustamissopimus
Liite 2:Yhtiöjärjestys