Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus54029.11.20219

11884-2021 (01 01 00)

Opintopalvelupäällikön viran perustaminen kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden ammatillisen koulutuksen palvelualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen perustetaan opintopalvelupäällikön virka.

Kh § 540

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 23.11.2021:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on esittänyt, että ammatillisen koulutuksen palvelualueelle perustetaan opintopalvelupäällikön virka. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on perustellut viran perustamista mm. oppivelvollisuusiän nostamisella ja maksuttomalla toisella asteella, joka on lisännyt opiskelijoiden määrää ja laajentanut toimintaa. Lisäksi ammatillisen koulutuksen reformi ja kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden palvelualuerakenteen uudistus ovat osaltaan lisänneet lähijohtajien tehtäviä sekä lähijohtajien alaisten määrää. Opintopalvelupäällikön viran perustaminen mahdollistaa uusien tehtävien toteuttamisen sekä nykyisen palvelupäällikön suuren vastuualueen lähes sadan henkilön suuruisen yksikön jakamisen.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan opintopalvelupäällikön viran perustaminen on hyväksytty kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden henkilöstösuunnitelmassa vuodelle 2021 sekä vuoden 2021 talousarviossa. Myös vuoden 2022 hyväksyttyyn talousarvioon on varattu rahat viran perustamista varten. Viran perustamisen kustannusvaikutus kuluvana vuonna on 10.400 euroa ja vuositasolla kustannusvaikutus on 65.500 euroa. Samassa yhteydessä kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää lakkautettavaksi rehtorin viran (vak.nro 406001).

Palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin kasvatus- ja opetusjohtajan esityksen kanssa. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 540
Liite 1:Lomake viran perustamisesta