Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus54429.11.202113

12746-2021 (01 01 01)

Strategia- ja kehittämisjohtaja viran (vakanssi nro 000563) täyttäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 544

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Strategia- ja kehittämisjohtajan virka tuli hakuun, kun edellinen viranhaltija irtisanoutui tehtävästään.

Strategia- ja kehittämisjohtaja johtaa kehittämispalveluiden vastuualuetta, jossa työskentelee n. 70 henkilöä seuraavissa yksiköissä:

Kehittämispalveluiden tehtävänä on kaupungin kehittämisen ohjaaminen ja tukeminen kehittämismallin mukaisesti ja strategian valmistelun tukeminen, seuranta ja raportointi. Kehittämispalveluiden tavoitteena on asiakaslähtöisten toimintamallien luonti ja kehittäminen, hanke- ja projektitoiminnan tukeminen, kehittämissalkunhallinnan tuki, strategian valmistelu ja tietohallinnon ohjaus.

Strategia- ja kehittämisjohtajan kelpoisuusvaatimukseksi on päätetty korkeakoulututkinto, hyvä kokemus toimialasta. Lisäksi valittavalta henkilöstöä edellytetään osoitettua kokemusta ison organisaation strategiatyön johtamisesta ja kehittämisestä. Viran tehtäväkohtainen palkka on 6.873,85 €/kk.

Strategia- ja kehittämisjohtajan virka oli haussa 21.10.2021-4.11.2021.

Virkaa haki määräaikaan mennessä 19 henkilöä, joista kaikilla oli vaadittava koulutus. Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella (hakijoista ei ollut ansiovertailussa nähtävissä mm. nimeä, sukupuolta tai ikää) 3 hakijaa – kaikilla kutsutuilla oli osoitettua kokemusta kehittämis- ja strategiatyön johtamisesta suurissa organisaatioissa. Haastatteluun kutsutut olivat: Yksikönjohtaja Mikael Neuvonen (VTM), kehittämispäällikkö Janne Hyvärinen (VTM) ja vs. strategia- ja kehittämisjohtaja Rami Savila (FM).

Haastattelijoina toimivat kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen sekä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen. Haastattelut pidettiin 10.-.12.11.2021. Haastatteluista tehtiin ansiovertailu pisteyttäen seuraavat kokonaisuudet:

Hakemusasiakirjojen ja haastatteluiden pohjalta voidaan arvioida, että parhaiten strategia- ja kehittämisjohtajan viran hoitamisen edellytykset täyttää FM Rami Savila. Rami Savilalla on pitkä kokemus suurten organisaatioiden kehittämisestä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla sekä vahva osaaminen ja näkemys suuren kaupunkiorganisaation strategiatyön johtamisesta.

Oheismateriaali 1Ansiovertailu (salassa pidettävä, JulkL 24 §:n 1 mom. 32 kohta)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää valita strategia- ja kehittämisjohtajan virkaan (000563) FM Rami Savilan 1.1.2022 alkaen.  

Viran tehtäväkohtainen palkka on 6.873,85 €/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoXXXXX