Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus54229.11.202111

13734-2021 (01 01 00)

Projektijohtajan viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan projektijohtajan virka

Kh § 542

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 19.11.2021:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan 1.1.2022 lukien projektijohtajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.892,72 €/kk (TS/palkkaryhmä III, VL 3A) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva diplomi-insinöörin tai insinöörin tutkinto.

Palvelukokonaisuus on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan osana kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaa on hyväksytty vastaavan rakennuttajan toimen perustaminen kaupunkirakentamisen palvelualueelle. Tämän vakanssin sijaan tulisi perustaa vaativampi projektijohtajan virka vaativia infrahankkeita varten kaupungin kestävän kasvun toteuttamiseksi. Projektijohtajan tehtävänä on isojen hankkeiden itsenäinen johtaminen, suunnitteluttaminen, rakennuttaminen, kehittäminen ja valvonta. Projektijohtaja voi jatkossa olla sisäisen projektiorganisaation lähijohtaja ja toisen projektijohtajan varahenkilö, joten tehtävä tulee perustaa virkana.

Palvelukokonaisuuden esityksessä on todettu, että mittaluokaltaan suurien infrahankkeiden määrä Turussa on kasvanut ja on edelleen kasvamassa merkittävästi. Suurien infrahakkeiden johtaminen edellyttää kokonaisvaltaisen projektijohtamisen järjestämistä. Samalla tavalla projektijohtajan merkittävää osallistumista edellyttävät vaativat yhteishankkeet kuten Kupittaa -Turku ratapihahanke, Elämyskeskus ja Matkakeskushankkeet, puhumattakaan joukkoliikenneratkaisun edellyttämästä infran toteuttamisesta. Lisäksi menossa ja tulossa ovat Turun mittakaavassa poikkeuksellisen suuria asuntoalueita Pukkilassa, Pihlajanniemessä ja Linnakaupungissa. Näiden suurien hankkeiden toteuttamiseen ja/tai kaupungin etujen toteutumisen varmistamiseen tulee voida osoittaa riittävät resurssit nykyisten resurssien lisäksi. Suuri osa tehtävistä tullaan hoitamaan ostopalveluna jatkossakin, mutta myös näiden palveluntuottajien ohjaamiseen on voitava osoittaa riittävää kyvykkyyttä omaavaa kaupungin omaa henkilöstöä. 

Teknisten sopimuksen TVA-ryhmä on 26.10.2021 arvioinut perustettavan viran tehtävien vaativuuden ja arvioinut sen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 4.892,72 €/kk (TS/palkkaryhmä III, VL 3A). Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitettyyn tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Palvelukokonaisuus on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva diplomi-insinöörin tai insinöörin tutkinto. Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitettyyn kelpoisuusvaatimukseen.

Esityksen mukaan perustettavan viran palkkakustannukset ovat vuodessa n. 79.000 €, josta n. 70 % katetaan investointikuluista (valmistus omaan käyttöön). Viran perustaminen on hyväksytty osana palvelukokonaisuuden vuoden 2022 talousarviota ja henkilöstösuunnitelmaa.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen.

Liite 1Projektijohtajan viran perustamislomake

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 542
Liite 1:Projektijohtajan viran perustamislomake