Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53429.11.20213

13680-2021 (01 01 00)

Sosiaaliohjaajan viran perustaminen lastensuojelun avohuoltoon

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun avohuoltoon perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaaliohjaajan virka.

Kh § 534

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 16.11.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden lastensuojelun avohuoltoon perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaaliohjaajan virka.

Viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Eteläisessä lastensuojelun avohuollossa on ollut 1.2.2020 alkaen tilapäinen määräaikainen sosiaaliohjaaja, jonka palvelussuhde on tällä hetkellä voimassa 31.3.2022 saakka. Sosiaaliohjaajan viralle on kuitenkin pysyvä tarve.

Sosiaaliohjaajan virka esitetään perustettavaksi 1.1.2022 lukien, jotta sosiaalityöntekijän asiakasmäärä kyetään pitämään lastensuojelulain edellyttämällä tasolla (35 lasta/sosiaalityöntekijä). Virkasuhde tarvitaan, koska sosiaaliohjaaja tulee tekemään aikuissosiaalityöhön liittyviä päätöksiä ja suunnitelmia.

Viran toiminnallinen tarve liittyy lastensuojelun avohuollossa asiakkaana olevien lasten vanhempien aikuissosiaalityön asioiden hoitamiseen. Aikuissosiaalityö ei kykene osoittamaan resurssia lastensuojelun sosiaaliohjaukseen. 

Lastensuojelun asiakkaana olevan perheen vanhemman sosiaalityöstä vastaa jatkossa sosiaaliohjaaja.  

Koska sosiaaliohjaajan työtehtäviä on tehty aiemmin määräaikaisessa palvelussuhteessa ei viran perustaminen lisää hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden työvoiman käyttöä eikä henkilöstömenoja tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaaliohjaajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2430,65 €/kk (SOTE/02SOS050, vl 3) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen pätevyys ja,

että perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 534
Liite 1:Lomake viran perustamisesta