Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53529.11.20214

13661-2021 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen asumis- ja päihdepalvelujen sosiaalityön yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden asumis- ja päihdepalvelujen sosiaalityön yksikköön perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Kh § 535

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 16.11.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden asumis- ja päihdepalvelujen sosiaalityön yksikköön perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Asumis- ja päihdepalvelujen sosiaalityön yksikössä on ollut 1.5.2019 alkaen tilapäinen määräaikainen sosiaalityöntekijä, jonka palvelussuhde on tällä hetkellä voimassa 31.12.2021 saakka. Sosiaalityöntekijän viralle on kuitenkin pysyvä tarve.

Esityksen mukaan hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden asumispalveluissa asuvien asiakkaiden määrä on kasvanut vuosittain ja huolimatta kahden uuden sosiaalityöntekijän vakanssin perustamisesta 12/2020, on asiakasmäärä edelleen yli 150 asiakasta/sosiaalityöntekijä. Tästä johtuen asiakkaiden lakisääteiset palvelutarpeen arviot ja asiakassuunnitelmat ovat osin jääneet tekemättä ajoissa ja riittävän usein.

Asiakkaan palvelutarpeen arvioinnilla ja palveluiden suunnitelmallisella seurannalla on erittäin tärkeä merkitys palvelun vaikuttavuuteen asiakkaalle sekä koko hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden kustannuskehitykseen.

Sosiaalityöntekijän viran tarve liittyy esityksen mukaan myös tavoitteeseen luoda erikoissairaanhoidon ja peruspalvelujen välille nykyistä toimivammat palveluketjut. Tämä tavoite on asetettu kaupunginhallituksessa 20.6.2019 § 279. Asumispalveluissa asuvien ja pitkään palveluja käyttäneiden henkilöiden palveluiden vaikuttavuutta säännöllisesti arvioimalla pyritään hillitsemään asiakkaiden kokonaismäärän kasvua.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin sosiaalityöntekijän viran tarvetta ja resurssilisäyksellä saavutettavia hyötyjä.

Tilapäisen sosiaalityöntekijän vakinaistaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden henkilöstösuunnitelmaan. Esityksellä ei ole vaikutusta hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden työvoiman määrään eikä henkilöstökuluihin tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna, koska tehtävää on hoidettu tilapäisellä henkilöstöllä ajalla 1.5.2019 – 31.12.2021.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus perustetaan 1.1.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3372,94 €/kk (SOTE/02SOS04A, vl 3A) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen pätevyys ja,

että perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 535
Liite 1:Lomake viran perustamisesta