Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53829.11.20217

13078-2021 (01 01 00)

Palveluesimiehen viran perustaminen ja palveluohjaajan toimen lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden palveluohjaukseen perustetaan 1.12.2021 lukien palveluesimiehen virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan palveluohjaajan toimi

Kh § 538

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 10.11.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden palveluohjaukseen perustetaan 1.12.2021 lukien palveluesimiehen virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan palveluohjaajan työsopimussuhteinen toimi.

Esityksen mukaan vanhusten avopalvelujen palveluohjauksen yksikön toiminta on laajentunut ja yksikön henkilökuntamäärä on lisääntynyt siinä määrin, että yksikköön tarvitaan lähijohtaja vastaamaan yksikön henkilöstöjohtamisesta ja asiakasohjautumisen koordinoinnista.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin palveluohjausyksikön toimintaa ja palveluesimiehen viran tarvetta. Uuden viran perustaminen vapauttaisi palveluohjauksen päällikön työaikaa johtamiseen, toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun.

Virkasuhde tarvitaan koska palveluesimies tulisi jatkossa tekemään julkisen vallan käyttöä sisältäviä viranhaltijapäätöksiä.

Uuden viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden henkilöstösuunnitelmaan. Perustettavaksi esitetyn viran ja lakkautettavaksi esitetyn toimen palkkaerosta syntyvä kustannusvaikutus on vuositasolla n. 5041 euroa.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Toimien lakkauttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön 78 §:n mukaan kansliapäälliköllä. Koska viran perustaminen ja toimen lakkauttaminen muodostavat tässä tapauksessa kokonaisuuden on tarkoituksenmukaista, että kaupunginhallitus päättää tässä samassa yhteydessä palveluesimiehen viran perustamisen lisäksi palveluohjaajan toimen lakkauttamisesta. Hallintosäännön 34 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus perustetaan 1.12.2021 lukien palveluesimiehen virka (SOTE/02SOS030, vl 2B), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.025,13 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito,

että 1.12.2021 lukien lakkautetaan avoinna oleva palveluohjaajan toimi vakanssinumero 300238 ja

että perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 538
Liite 1:Lomake viran perustamisesta