Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53629.11.20215

12860-2021 (01 01 00)

Kahden sosiaaliohjaajan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tukipalvelut yksikköön perustetaan 1.12.2021 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Kh § 536

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 10.11.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tukipalvelut yksikköön perustetaan 1.12.2021 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Uudet virat tarvitaan, jotta sosiaaliohjaajat voisivat tehdä päätöksiä mm. perhehoitajalle myönnettävistä kilometrikorvauksista, lomanviettokorvauksesta, käynnistämiskorvauksesta sekä tietyistä perhehoitajan tukitoimista. Virkojen perustaminen vähentäisi lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän työtehtäviä ja mahdollistaisi tarkoituksenmukaisemman tehtävänjaon tukipalvelut yksikössä.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen mukaan tullaan tukipalvelut -yksiköstä lakkauttamaan vastaava määrä sosiaaliohjaajan toimia sen jälkeen, kun toimia yksikössä tulee avoimeksi.

Virkojen perustamisella ei ole kustannusvaikutuksia, mikäli vastaava määrä sosiaaliohjaajan toimia voidaan lakkauttaa

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus perustetaan 1.12.2021 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 2430,65 €/kk (SOTE/02SOS050, vl 3) ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen pätevyys,

että mikäli tukipalvelut -yksiköstä vapautuu jatkossa vastaava määrä sosiaaliohjaajan toimia, tulee niiden lakkauttamisesta tehdä erillinen esitys ja

että perustettavat virat voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 536
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta.