Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52722.11.202114

13570-2021 (00 04 02, 02 05 01)

Forum Marinum -säätiön ja Turun kaupungin välinen yhteistyösopimus

Tiivistelmä: -

Kh § 527

Elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen ja tapahtumajohtaja Antti Kirkkola11.11.2021:

Forum Marinum -säätiö kuuluu kaupungin strategisiin yhteisöihin ja kaupunki on yksi sen perustajajäsenistä.

Säätiön tarkoituksena on Suomen lounaisrannikon, Saaristomeren ja Itämeren merellisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja säilyttäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö toimii merenkulun valtakunnallisena vastuumuseona sekä sotamuseon yhteistyömuseona, jonka tehtävänä on Merivoimien historian säilyttäminen. Säätiö voi lisäksi järjestää erilaisia merenkulkuun, satamatoimintaan sekä laivan- ja veneenrakennukseen liittyviä näyttelyitä, kokouksia, konferensseja ja koulutusta, tukea muiden järjestämiä tilaisuuksia sekä toimia erilaisten merellisten tapahtumien koordinaattorina tai harjoittaa muuta merellistä kulttuuria koskevaa toimintaa.

Säätiö hallinnoi Merikeskus Forum Marinumia, joka on monipuolinen merellisen toiminnan keskus, merenkulun valtakunnallinen vastuumuseo ja Merivoimien museo. Merikeskus Forum Marinum on myös kulttuuriperinnön tallentaja, merihenkinen vierailukohde sekä kokousten ja tapahtumien pitopaikka. Merikeskus tekee kansallisesti ja kansainvälisesti yhteistyötä yliopistojen, korkeakoulujen, museoiden sekä muiden julkisten ja yksityisen tahojen kanssa.

Säätiön strategian mukaisesti Merikeskus Forum Marinum on korkeatasoinen ja vetovoimainen merellisten kulttuuri- ja matkailupalveluiden tuottaja ja kehittäjä sekä ihmisten kohtaamispaikkana aktiivinen toimija.

Sopimuksen tarkoitus on jatkaa ja vahvistaa edellisen sopimuskauden pitkäjänteistä yhteistyötä ja mahdollistaa museon toiminnan kehittämistä sekä kaupungin strategian mukaisen merellisen Turun ja merikeskuksen monialaista kehittämistä ja vetovoiman kasvattamista.

Sopimuksella sovitaan kaupungin ja säätiön yhteistyöstä vuosina 2022-2024, kaupungin antamasta vuosittaisesta avustuksesta sekä avustuksen myöntämisen edellytyksenä olevista sopimuksen mukaisista tavoitteista ja toiminnasta.

Turun kaupunki sitoutuu vuosina 2022-2024 tukemaan säätiön toimintaa 589.300 euron toiminta-avustuksella vuosittain siten, että kaupungin tuki määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan mukaan. Avustus sisältää 15.000 euron määrärahan satamanosturien hoidosta ja ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin liitteenä olevan sopimuksen mukaisesti.

Liite 1Yhteistyösopimus

Liite 2Sopimus satamanosturien hoidosta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

Avustus sisältää 15.000 euron määrärahan satamanosturien hoidosta ja ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin liitteenä 2 olevan sopimuksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kari-Granfors ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoForum Marinum -säätiö
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedVapaa-aika, järjestämistoiminnon vetovoima- ja tapahtumavastuualue


Liitteet:

Kh § 527
Liite 1:Yhteistyösopimus
Liite 2:Sopimus satamanosturien hoidosta