Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49501.11.20214

10177-2021 (01 01 00)

Vapaa-ajan palvelukokonaisuuden museopalvelujen kahden intendentin viran (vak.nrot 403506 ja 403599) nimikkeen muuttaminen vastuualuepäälliköksi

Tiivistelmä: -

Kh § 495

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 7.10.2021:

Vapaa-aikajohtaja on esittänyt, että museopalvelujen 27 vakanssin nimike muutetaan vastaamaan tehtävien nykyistä sisältöä. Em. vakansseista kaksi on virkaa ja 25 on työsopimussuhteista tointa.

Vapaa-aikajohtaja on esittänyt museon johdossa olevien intendenttien vakanssien nimikkeiksi vastuualuepäällikkö. Museon johdossa olevista intendentin vakansseista kaksi on virkaa. Kokoelmien ja kulttuuriperinnön vastuualuetta johtaa intendentti (vak.nro 403506) ja asiakaspalvelun vastuualuetta intendentti (vak.nro 403599). Palvelukokonaisuuden näkemyksen esitetyt nimikkeet osoittavat paremmin vakanssin sijoittumisen museon sisällä ja roolin kaupungin organisaatiossa laajemmin.

Muutoksen tavoitteena on saada nimikkeistö vastaamaan yleistä käytäntöä palvelukokonaisuudessa ja kaupungissa siten, että vakanssit ja niiden nimikkeet ovat mahdollisuuksien mukaan rinnastettavissa muihin vastaaviin kaupunkiorganisaatiossa.

Esityksen mukaan vakanssien nimikemuutoksilla pyritään siihen, että vakanssin nimike paremmin kuvaisi sen tehtävää ja sijoittumista organisaatiossa. Tällä pyritään parantamaan paitsi sisäistä viestintää, niin myös antamaan asiakkaille selkeämpi viesti kunkin työntekijän tehtävästä organisaatiossa. Lisäksi oikealla nimikkeellä on tärkeä merkitys rekrytointien onnistumisen kannalta. Kunkin vakanssin määräaikaisen ja vakituisen hoitajan kanssa on keskusteltu ja sovittu siitä, että ko. vakanssin nimikettä esitetään muutettavaksi esityksen mukaisesti.

Palvelukokonaisuuden esityksen mukaan nimikkeiden muutoksilla ei ole palkka- tai henkilötyövuosivaikutuksia. Vakanssien tehtäväkuvaukset ovat ajan tasalla, eikä niitä ole tarvetta päivittää nimikemuutosten yhteydessä.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitettyihin nimikemuutoksiin. Palvelukokonaisuuden esittämiä nimikemuutoksia voidaan pitää perusteltuina ja tarkoituksenmukaisina.

Hallintosäännön 77 §:n mukaan asiasta päättäminen kuuluu kaupunginhallitukselle.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vapaa-ajan palvelukokonaisuuden museopalveluissa olevan kahden intendentin viran (vak.nrot 403506 ja 403599) nimike on vastuualuepäällikkö 1.11.2021 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedVapaa-aika