Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49601.11.20215

12152-2021 (01 01 00)

Kahden lupa-arkkitehdin, lupainsinöörin ja tarkastusinsinöörin viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden rakennusvalvonnan vastuualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden rakennusvalvonnan vastuualueelle perustetaan kahden lupa-arkkitehdin, lupainsinöörin ja tarkastusinsinöörin virka

Kh § 496

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 12.10.2021:

Kaupunkiympäristöjohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan 1.1.2022 lukien seuraavat virat:

-      kaksi lupa-arkkitehdin virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 4.002,96 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, VL 4D) ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on arkkitehdin tai rakennusarkkitehdin tutkinto sekä riittävä kokemus rakennusten suunnittelusta tai rakennusvalvontatehtävistä,

-      lupainsinöörin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.703,99 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, VL 4B)ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelu- tai tarkastustehtävistä,

-       tarkastusinsinöörin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.703,99 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, VL 4B) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävissä.

Kaupunkiympäristöjohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettavat virat saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan rakennusvalvonnassa työskentelee 5 lupa-arkkitehtia ja 4 lupainsinööriä, joiden pääasiallisena tehtävänä on rakennusvalvonnan lupahakemusten valmistelu ja lupapäätösten tekeminen. Näiden lisäksi hakemuksia valmistelevat tällä hetkellä lupapäällikkö, kaupunkikuva-arkkitehti sekä rakennusvalvontapäällikkö. Lisäksi rakennusvalvonnassa on 3 LVI-tarkastusinsinööriä, joiden tehtäviin kuuluu LVI-hankkeita koskevien lupahakemusten valmistelu ja lupapäätösten tekeminen sekä LVI-asioiden työmaakatselmukset.

Rakennusvalvonnassa on tällä hetkellä suuri vajaus henkilöresursseissa. Tästä syystä asiakkaita ei ole pystytty palvelemaan toivotulla ja tavoitteenmukaisella tavalla. Rakennusvalvonnan vireillä olevien lupahakemusten jono (n. 800 kpl) on kaksinkertainen kohtuulliseen tilanteeseen verrattuna. Turun kasvun ja kilpailukyvyn varmistamiseksi ruuhka pitää saada purettua mahdollisimman nopeasti. Nykyisellä henkilökunnan määrällä siihen menee tarpeettoman kauan aikaa.

Kaikkien neljän perustettavan viran tehtävien vaativuus on arvioitu TS TVA-ryhmän kokouksessa 11.10.2021. TVA-ryhmä on arvioinut virkojen tehtäväkohtaisiksi palkoiksi palvelukokonaisuuden esityksessä mainitun mukaisesti.

Esityksen mukaan kahden lupa-arkkitehdin viran kustannusvaikutukset ovat vuositasolla 129.500 €, lupainsinöörin viran sekä tarkastusinsinöörin viran kustannusvaikutus on vuositasolla 60.000 €/virka.

Palvelukokonaisuuden esityksen mukaan virkojen perustaminen on 30.9.2021 hyväksytty osana kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaa sekä huomioitu palvelukokonaisuuden HTV-luvussa ja talousarvioesityksessä. Henkilöresurssien lisäämisen kustannukset katetaan kokonaisuudessaan rakennusvalvontamaksuilla.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen.

Liite 1Kahden lupa-arkkitehdin viran perustamislomake

Liite 2Lupainsinöörin viran perustamislomake

Liite 3Tarkastusinsinöörin viran perustamislomake

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, perustetaan 1.1.2022 lukien seuraavat virat:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 496
Liite 1:Lupa-arkkitehdin virat, perustamislomake
Liite 2:Lupainsinöörin virka, perustamislomake
Liite 3:Tarkastusinsinöörin virka, perustamislomake