Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus45205.10.20213

11049-2021 (01 01 00)

Osastonhoitajan viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalakuntoutukseen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalakuntoutukseen perustetaan osastonhoitajan virka 1.11.2021 lukien

Kh § 452

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 27.9.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalakuntoutukseen perustetaan 1.11.2021 lukien osastonhoitajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2928,34 €/kk (SOTE-sopimus/01HOI020, VL 3). Viran kelpoisuusvaatimukseksi on esitetty tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukainen laillistus tai aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys. Lisäksi on esitetty, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

Palvelukokonaisuuden esityksessä on todettu, että geriatristen, kuntouttavien ja erikoisalapalvelujen uudelle vastuualueelle on esitetty henkilöstösuunnitelmassa 2021 alkujaan palveluesimiehen virkoja sekä jo olemassa olevien virkojen tilalle että yksi uusi virka sairaalakuntoutukseen. On kuitenkin päädytty siihen, ettei virkoja muuteta, ja olemassa olevien kolmen osastonhoitajan vakanssin ja johtavan toimintaterapeutin vakanssin rinnalle perustetaan yksi uusi osastonhoitajan virka.

Osastonhoitaja vastaa oman yksikön toiminnan suunnittelusta, kehittämisestä, seurannasta, arvioinnista ja organisoinnista organisaation ohjeiden, strategian ja tavoitteiden mukaisesti. Osastonhoitaja toimii oman yksikön henkilökunnan lähijohtajana.

Esityksessä on todettu, että virka sisältyy henkilöstösuunnitelmaan 2021 sekä talousarvioon. Vakanssin kustannusvaikutus on noin 8 000 € kuluvana vuonna ja vuositasolla noin 48 000 €.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua osastonhoitajan viran tarpeen osalta toisin palvelukokonaisuuden esityksen kanssa. Palvelukokonaisuuden tulee ottaa huomioon sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

Liite 1Viran perustamislomake

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 452
Liite 1:Viran perustamislomake