Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43313.09.202114

10694-2021 (00 00 01)

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan asettaminen toimikaudelle 2021-2023

Tiivistelmä: -

Kh § 433

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 9.9.2021:

Yhdenvertaisuuslain mukaan viranomaisen on arvioitava yhdenvertaisuuden toteutumista toiminnassaan ja ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin yhdenvertaisuuden toteutumisen edistämiseksi. Edistämistoimenpiteiden on oltava viranomaisen toimintaympäristö, voimavarat ja muut olosuhteet huomioon ottaen tehokkaita, tarkoituksenmukaisia ja oikeasuhtaisia. Laissa naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä luoda ja vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Erityisesti tulee muuttaa niitä olosuhteita, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Viranomaisella on oltava suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Velvollisuus suunnitelman laatimiseen ei koske evankelisluterilaista kirkkoa, ortodoksista kirkkoa eikä julkista hallintotehtävää hoitavaa sellaista yksityistä, jonka palveluksessa on säännöllisesti vähemmän kuin 30 henkilöä.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioita varten tulisi asettaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta.

Toimikunnan tehtävänä on:

Tuoda sukupuolten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus ja sukupuolivaikutusten arviointi yleiseksi ja läpäiseväksi periaatteeksi kaikessa kaupungin toiminnassa:

Kaupunginhallitus valitsee toimikaudekseen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan yksitoista jäsentä sekä nimeää jäseneksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Puolueet ovat ilmoittaneet edustajansa luottamushenkilöjäseniksi ja virkamiesedustus on valittu huomioiden henkilöstön ja palvelutuotannon näkökulmat. Viranhaltijaedustus on tarkoituksenmukaista kytkeä tiettyyn vakanssiin, jolloin mahdolliset henkilövaihdokset eivät edellytä uuden päätöksen tekemistä.

Luottamushenkilöjäsenet tulisi valita seuraavasti:

Siiri Turunen

Taru Pätäri  

Alli Koskimäki

Selmi Holopainen

Johan Nyman

Johanna Pohjonen

Jan-Christian Welander

 

Viranhaltijajäsenet tulisi valita seuraavasti:

henkilöstöjohtaja000400/konsernihallinto
esteettömyyskoordinaattori607074/konsernihallinto
henkilöstösuunnittelija000410/konsernihallinto
erityisasiantuntija404102/vapaa-aika
hallintojohtaja  607104/kaupunkiympäristö
palvelualuejohtaja409092 kasvatus ja opetus

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan valmistelun koordinoinnista vastaa henkilöstöasioissa konsernihallinnon henkilöstösuunnittelija ja muissa asioissa esteettömyyskoordinaattori, joka toimii myös toimikunnan sihteerinä.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa toimikaudekseen edellä kuvattujen tehtävien hoitamista varten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan ja valita toimikunnan jäsenet edellä esitetysti.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtajaksi nimetään

Taru Pätäri ja varapuheenjohtajaksi Jan-Christian Welander.

Toimikunnan valmistelun koordinoinnista vastaa henkilöstöasioissa henkilöstösuunnittelija ja muissa asioissa esteettömyyskoordinaattori, joka toimii myös toimikunnan sihteerinä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTehtävään valitut
tpvKasvatus ja opetus
tpvKaupunkiympäristö
tpvKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, asianhallinta
tiedTasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta
tpvVapaa-aika