Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus42006.09.20212

9752-2021 (02 05 01)

Oikaisuvaatimus työllisyysjohtajan päätöksestä 14.7.2021 koskien korotetun Turku-lisän myöntämistä

Tiivistelmä:

Työllisyysjohtajan vuosiloman aikana tehdystä korotetun Turku-lisän kielteisestä päätöksestä 14.7.2021 on tehty oikaisuvaatimus. Kaupunginhallitukselle esitetään, että oikaisuvaatimus hylätään perusteettomana.

Kh § 420

Työllisyyden palvelukokonaisuus, työllisyysjohtaja Riitta Uitto, kuntoutusneuvoja Tiina Kankare ja kuntoutussihteeri Markku Vainio 24.8.2021:

Korotettu työllisyyden Turku-lisä on tarkoitettu pitkäaikatyöttömän, yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneen turkulaisen työllistämiseen. Tuen myöntäminen on harkinnanvaraista ja tapahtuu työllisyysmäärärahan puitteissa. Edellytykset tuen saamiseen selvitetään tapauskohtaisesti. Korotettu Turku-lisä kattaa palkkauksen kustannukset siltä osin kuin valtion myöntämä palkkatuki ei niitä kata.

Oikaisuvaatimus perusteineen

Elävän kulttuurin Koroinen ry on tehnyt oikaisuvaatimuksen 27.7.2021 korotetun Turku-lisän kieltävään päätökseen 2021–005. Oikaisuvaatimuksen perusteena on näkemys, että päätöksen perustana on väärä tieto työssäoloehdon (35 vk) täyttymisestä ja että työssäoloehto lasketaan työllistetyn henkilön liittymisestä Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestöön 17.12.2020 alkaen.

Päätöksen perustelu

Päätöksen on tehnyt työllisyysjohtajan vuosiloman aikana varahenkilönä toimiva vastaava palvelupäällikkö Riitta-Leena Mäki kuntoutusneuvoja Tiina Kankareen esityksestä. Päätös on perustunut työllisyyspalveluilla käytettävissä olevasta asiakastietojärjestelmästä saatuun tietoon työllisyysehdon täyttymisestä.

Yhdistys haki korotettua Turku-lisää henkilön työllistämiseen ajalle 10.6.-16.8.2021. Työsuhde yhdistykseen oli alkanut jo 1.6.2020, joten työllisyysehto on täyttynyt helmikuussa 2021 eli jo ennen korotetun Turku-lisän hakemuksen perusteena ollutta jatkotyöjakson alkua. Työllistetty henkilö ei ole myöskään ollut kuntaosuuslistalla kesäkuun 2020 jälkeen. Tiedot on tarkastettu Kelan etuustietopalvelusta.

Turku-lisän myöntämättä jättämisestä on kaupunginhallituksen hyväksymän korotetun Turku-lisän myöntämisperusteiden mukainen. Oikaisuvaatimuksessa ei ole tullut esille sellaisia perusteita, joiden vuoksi olisi syytä muuttaa tehtyä päätöstä. Oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Oheismateriaali 1Työllisyysjohtajan päätös

Oheismateriaali 2Oikaisuvaatimus

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää edellä esitetyin perustein hylätä oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoElävän kulttuurin Koroinen ry
tiedTyöllisyys