Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40306.09.20213

7609-2021 (01 01 00)

Neljän sairaanhoitajan (kriisityöntekijän) viran perustaminen sosiaalipäivystykseen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan sosiaalipäivystykseen perustetaan neljä sairaanhoitajan (kriisityöntekijän) virkaa.

Kh § 403

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 24.8.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riita Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen perustetaan yhteensä neljä uutta sairaanhoitajan virkaa.

Perustettavaksi esitetyt virat tarvitaan maakunnalliseen sosiaalipäivystykseen, missä sairaanhoitajien (kriisityöntekijöiden) tehtävänä on mm. vastata akuuttien traumaattisten kriisien alkuvaiheen työskentelystä yhteistyössä sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijän kanssa. Lisäksi sairaanhoitaja (kriisityöntekijä) vastaa jatkohoitoon ohjauksesta ja näihin palveluihin saattamisesta koko Varsinais-Suomen alueella. Uusien virkojen perustaminen perustuu Varsinais-Suomen alueen psykososiaalisen tuen työryhmän esitykseen alkuvaiheen kriisityön vahvistamisesta.

Vakanssit on esitetty perustettavaksi virkoina koska kriisityöntekijä voi osallistuessaan sosiaalipäivystystehtäviin (sisältää akuutit kriisitehtävät ja muut sosiaalipäivystystehtävät) joutua tarvittaessa tekemään sosiaalihuoltolain ja täydentävän toimeentulolain mukaisia päätöksiä.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu laajasti sosiaalipäivystyksessä toteutettavaan kriisityöhön liittyviä tehtäviä ja kriisityölle asetettuja tavoitteita.

Perustettavaksi esitetyistä viroista aiheutuvat kustannukset on hyväksytty maakunnallisen sosiaalipäivystyksen ohjausryhmässä ja virkojen perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden henkilöstösuunnitelmaan. Vakansseista aiheutuvat kustannukset jaetaan kuntien asukaslukuun perustuvan prosenttiosuuden mukaisesti Turun ja sopimuskuntien välillä.

Kustannuksista n. 50 % laskutetaan sosiaalipäivystyksen sopimuskunnilta, jotka osallistuvat päivystyksen kustannuksiin asukaslukunsa suhteessa. Turun kaupungille tuleva kustannus neljän uuden viran perustamisesta on vuositasolla n. 80 600 €.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen suhteen ei konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole perusteita lausua virkojen tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Uusi sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan 1.9.2021 lukien. Nyt perustettavaksi esitetyt virat kuuluvat uuden SOTE-sopimuksen piiriin.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole muutoin huomautettavaa sosiaali- ja terveysjohtajan esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, perustetaan 13.9.2021 lukien neljä (4) sairaanhoitajan virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 2.505,43 € (SOTE-sopimus /01HOI030, VL 3A) ja joiden kelpoisuusvaatimus määräytyy Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukaan ja

että perustettavat virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 403
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta