Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40706.09.20217

9875-2021 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden aikuissosiaalityöhön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden aikuissosiaalityöhön perustetaan sosiaalityöntekijän virka

Kh § 407

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 27.8.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden aikuissosiaalityöhön perustetaan uusi sosiaalityöntekijän virka 1.10.2021 lukien.

Esityksen mukaan aikuissosiaalityön yksikössä on tarve perustaa uusi sosiaalityöntekijän virka. Yksikössä työskentelee 11 sosiaalityöntekijää ja kullakin sosiaalityöntekijällä on tällä hetkellä noin 90 asiakasta. Iso osa asiakkaista on erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä. Asiakasmäärä on suuri, mikä näkyy ajanvarausjonojen pituudessa ja sosiaalityöntekijöiden kuormittuneisuudessa. Pisimmillään ajanvarausjono on lähes kolme kuukautta.

Aikuissosiaalityön yksikössä toteutetaan sosiaalihuoltolain, päihdehuoltolain ja lastensuojelulain määrittelemää sosiaalityötä. Sosiaalityöntekijän työtehtäviin kuuluvat sosiaalihuoltolain ja päihdehuoltolain mukaiset palvelutarpeen arvioinnit, asiakas- ja välitystilisuunnitelmat, lastensuojelulain mukaiset ennakolliset lastensuojeluilmoitukset asiakkuudessa olevien henkilöiden osalta, palvelujen suunnittelu, toteutus ja arviointi. Lisäksi sosiaalityöntekijä ohjeistaa sosiaalityön alkupalveluiden etuuskäsittelijöitä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotukihakemuksien käsittelyssä.

Esityksen mukaan sosiaalityöntekijän viran perustaminen on hyväksytty hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden henkilöstösuunnitelmassa vuodelle 2021 sekä vuoden 2021 talousarviossa. Viran perustamisen kustannusvaikutus kuluvana vuonna on 13.565 € ja vuositasolla kustannusvaikutus on 54.262 €. Vakanssia ei ole hoidettu tilapäisellä palkkaamisluvalla.

Sosiaali- ja terveysjohtaja esityksen suhteen ei konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole perusteita lausua sosiaalityöntekijän viran tarpeen osalta toisin sosiaali- ja terveysjohtaja esityksen kanssa. Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tulee huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan 1.9.2021. Perustettava virka sijoitetaan SOTE-sopimuksen piiriin. Viran palkkahinnoittelukohta on 02SOS04A.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole muutoin huomautettavaa sosiaali- ja terveysjohtajan esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 407
Liite 1:Lomake viran perustamisesta