Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus38930.08.20215

9974-2021 (00 00 01)

Eräiden toimikuntien asettaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 389

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 26.8.2021:

Kaupunginhallitus on eri päätöksillään asettanut puheenjohtajatoimikunnan, luottamuselintoimikunnan, avustustoimikunnan ja nimistötoimikunnan.

Puheenjohtajatoimikunta

Kaupunginhallituksen tulisi asettaa puheenjohtajatoimikunta toimikaudelleen ja nimetä toimikunnan puheenjohtaja, jäsenet ja sihteeri.

Toimikunnan puheenjohtajana on kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva pormestari, ja jäseninä ovat kaikki valtuustoryhmien puheenjohtajat. Puheenjohtajatoimikunnassa ovat edustettuina valtuustoryhmät kuntavaalien jälkeisen järjestäytymisen perusteella.

Toimikunnan sihteerinä on toiminut johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen.

Puheenjohtajatoimikunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla ja apulaispormestareilla.

Mikäli puheenjohtaja on estynyt osallistumasta puheenjohtajatoimikunnan kokouksiin, puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana toimiva apulaispormestari.

Kansliapäällikkö osallistuu pysyvänä asiantuntijana puheenjohtajatoimikunnan kokouksiin. Toimikunnalla on mahdollisuus kuulla myös muita asiantuntijoita.

Luottamuselintoimikunta

Kaupunginhallituksen tulisi asettaa toimikaudelleen luottamuselintoimikunta ja nimetä toimikunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäsenet ja sihteeri.

Toimikunnassa on päättymässä olevalla kaudella ollut puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi viisi muuta jäsentä. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Alvar Euro ja varapuheenjohtajana Olli Välke. Toimikunnan jäseniä ovat Cecilia Achrén, Leo Haltsonen, Pirjo Lampi, Petja Raaska ja Lauri Simola. Toimikunnan sihteerinä on toiminut kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors.

Avustustoimikunta

Kaupunginhallituksen tulisi asettaa toimikaudelleen avustustoimikunta.

Toimikunnassa on päättymässä olevalla kaudella ollut puheenjohtajan lisäksi neljä muuta jäsentä. Niko Aaltonen on toiminut toimikunnan puheenjohtajana. Toimikunnan jäseniä ovat Petra Peltonen, Mikael Miikkola, Mikaela Sundqvist ja Pirjo Rinne.

Toimikunnan valmistelu- ja sihteeriresurssi on osoitettu konsernihallinnosta. Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors on osallistunut pysyvänä asiantuntijana toimikunnan kokouksiin.

Nimistötoimikunta

Kaupunginhallituksen tulisi asettaa toimikaudelleen nimistötoimikunta.

Nimistötoimikunnan tehtävänä on tehdä ehdotukset asemakaavoitettavien ja asemakaavan ulkopuolisten alueiden nimistöksi sekä niiden mahdollisiksi muutoksiksi. Viralliset paikannimet hyväksytään asemakaavojen ja asemakaavanmuutosten yhteydessä joko lautakunnassa tai kaupunginvaltuustossa.

Toimikunnassa on päättymässä olevalla kaudella ollut puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kahdeksan muuta jäsentä. Christer Hummelstedt on toiminut toimikunnan puheenjohtajana ja Veikko Laakso varapuheenjohtajana. Toimikunnan jäseniä ovat Mikael Andersson, Jouni Elomaa, Piia Hallanheimo, Juri Nummelin, Maija Perho, Aaja Peura, Lassi Saressalo ja Jasmine Westerlund.

Kaupunkiympäristötoimiala toimialajohtaja (nyk. kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kaupunkiympäristöjohtaja) on nimennyt toimikunnalle esittelijän ja sihteerin mahdollisine varahenkilöineen.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa puheenjohtajatoimikunnan, luottamuselintoimikunnan, avustustoimikunnan ja nimistötoimikunnan toimikaudelleen siten, että toimikuntien toimikausi päättyy, kun uusi kaupunginhallitus on asettanut uudet toimikunnat.

PäätösKaupunginhallitus päätti asettaa puheenjohtajatoimikunnan esittelytekstistä ilmenevällä tavalla toimikaudekseen siten, että toimikunnan toimikausi päättyy, kun uusi kaupunginhallitus on valinnut toimikunnan.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti asettaa luottamuselintoimikunnan, avustustoimikunnan ja nimistötoimikunnan toimikaudelleen siten, että toimikuntien toimikausi päättyy, kun uusi kaupunginhallitus on valinnut em. toimikunnat. Toimikuntiin nimettiin puheenjohtajat, jäsenet ja sihteerin seuraavasti:

Luottamuselintoimikunta

Pj.Maria Yli-Jama
Vpj.Petja Raaska
JäsenOlli Välke
 Liisa Norontaus
 Tommi Kippola
 Petri Nyström
 Pirjo Lampi
SihteeriOuti Kari-Granfors

Avustustoimikunta

Pj.Niko Aaltonen
JäsenMari-Elina Koivusalo
 Konsta Weber
 Mervi Uusitalo-Heikkinen
 Mikael Miikkola

Nimistötoimikunta

Pj.Lauri Palmunen
Vpj.Tuomas Mikkola
JäsenMaija Perho
 Lassi Saressalo
 Pirkko Keskinen
 Pia Jormakka
 Rauno Lahtinen
 Noora Hännikkälä
 Kjell Wennstrtöm
 Mikael Andersson

Päätös asiassa tehtiin Arven tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tpvSarastia Oy
tiedTehtävään valitut
tiedAvustustoimikunta
tpvKonsernihallinto, asianhallinta
tpvKonsernihallinto, päätöksenteon tuki
tiedLuottamuselintoimikunta
tiedNimistötoimikunta
tiedPuheenjohtajatoimikunta