Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja8825.08.2021 

9939-2021 (01 02 00)

Eräiden KVTES:n palkkahinnoitteluliitteeseen 4 sijoitettujen virkojen ja toimien palkkahinnoittelun muuttaminen

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen:

Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan 1.9.2021 lukien. Sopimus tulee sovellettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä kunnissa ja kuntayhtymissä. Uuden SOTE-sopimuksen piiriin siirtyy mm. KVTES:n liitteiden 3 ja 4 soveltamisalan piiriin kuuluva henkilöstö kokonaisuudessaan.

SOTE-sopimuksen piiriin jatkossa kuuluvia virkoja ja toimia läpikäytäessä on huomattu, että Turussa on palkkahinnoitteluliitteen 4 piiriin sijoitettu sellaisia toimia, joiden osalta oikea palkkahinnoittelu on jossain muussa KVTES:n palkkahinnoitteluliitteessä tai toimien tulisi olla KVTES:n palkkahinnoittelun ulkopuolella. Näiden virkojen/toimien osalta palkkahinnoittelukohta tulee muuttaa. Muutos koskee mm. eräitä kouluilla toimivia ohjaajia, jotka tulee siirtää hinnoitteluliitteen 5 piiriin ja urasuunnittelijoita, joiden työtehtävät ovat pääsääntöisesti työvoimalainsäädännön soveltamiseen liittyviä, eikä sosiaalihuoltolain soveltamista. Urasuunnittelijat on perusteltua siirtää KVTES:n palkkahinnoittelun ulkopuolelle.

Em. perusteella tulee yhteensä 35 viran/toimen palkkahinnoittelu muuttaa. Muutoksella ei ole vaikutusta viran- tai toimenhaltijan maksussa olevaan tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Kansliapäällikön 1.6.2021 § 98 tekemän delegointipäätöksen mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Liite 1Eräiden virkojen ja toimien palkkahinnoittelun muutos 16.8.2021 lukien

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että liitteessä 1 todettujen virkojen ja toimien ja niiden haltijoiden KVTES:n mukainen palkkahinnoittelukohta määräytyy 16.8.2021 lukien oheisen liitteen mukaisesti.

 

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedTyöllisyyspalvelukeskus
tiedTyöterveyshuolto
tiedVapaa-aika
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos
tiedXXXXX


Liitteet:

Khenkpa § 88
Liite 1:Eräiden virkojen ja toimien palkkahinnoittelun muutos 16.8.2021 lukien