Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34609.08.20217

3533-2007 (611)

Selityksen antaminen korkeimmalle hallinto-oikeudelle koskien Hirvensalon osayleiskaavaa

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Hirvensalon osayleiskaavasta tehdyt valitukset ja jättänyt yhden valittajan vastaselityksessä esittämät valitusperusteet tutkimatta. Meripuistoseura ry on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. KHO:lle annettavan selityksen mukaan valituslupaa ei tule myöntää, mutta mikäli se myönnetään, tulee valitus hylätä.

Kh § 346

Hallintoryhmä, ympäristölakimies Nina Mattila 5.8.2021:

Kaupunginvaltuusto on 11.6.2018 § 137 hyväksynyt Hirvensalon osayleiskaavan, jossa osoitetaan aluevaraukset Hirvensalon saarelle noin 15 000 uudelle asukkaalle Turun kaupunkiseudun rakennemallin 2035 mukaisesti. Tavoitteena on turvata myös tätä pidemmän ajan kehitys.

Turun hallinto-oikeus on päätöksellään 1.7.2020 hylännyt hyväksymispäätöksestä tehdyt valitukset.

Meripuistoseura ry on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. KHO on pyytänyt Turun kaupunginhallituksen selitystä 15.7.2021 mennessä. KHO on myöntänyt lisäaikaa selityksen toimittamiseksi 31.8.2021 saakka.

Liitteenä 1 olevan selityksen mukaan valituslupaa ei tule myöntää. Mikäli valituslupa kuitenkin myönnetään, valitus tulee hylätä.

Liite 1Selitys

Oheismateriaali 1Valituslupahakemus ja valitus

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen selityksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-3.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Elo, Peltonen, Maaskola, Miikkola, Laivoranta, Hassan, Vornanen, Aaltonen, Euro, Vierimaa ja Ruohonen.

Rinteen Sundqvistin kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänesti heidän lisäkseen Lindfors:

”Turun kaupunginhallitus yhtyy valitukseen siltä osin, kun se koskee Katariinanlaakson NATURA-aluetta.

Valituksessa on perusteellisesti selvitetty NATURA-alueen tilaa ja todetaan, että on olemassa vähän oikeuskäytäntöjä tilanteista, missä kajotaan alueen luontoarvoihin. Turun kaupunginhallitus katsoo, että on syytä tutkia asia nyt perusteellisesti jo tässä osayleiskaavan vaiheessa, jotta saadaan varma tieto mahdollisuuksista toteuttaa kaava.”

Jakelu

seliKorkein hallinto-oikeus
tiedKaupunkiympäristö


Liitteet:

Kh § 346
Liite 1:Selitys