Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö7922.06.2021 

846-2021 (02 08 00)

Tekstiilien vuokraus- ja pesulapalveluiden hankinta Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:ltä 1.8. alkaen

 

Tekstiilien vuokraus- ja pesulapalveluiden hankinta Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:ltä 1.8. alkaen

 

 

Konsernihallinnon hankintapalvelut, hankinta-asiantuntija Tytti Latva-Teikari 18.6.2021:

 

Turun kaupunki käyttää tekstiilien vuokraus- ja pesulapalveluita vuositasolla arviolta 400 000 euron arvosta. Hankinnan kohteena ovat pääasiassa uimahallien, päiväkotien, kaupungin omistuksessa olevien saarten, laivahostelli S/S Boren sekä paloasemien vuodevaateiden ja pyyhkeiden ja muiden vastaavien tekstiilien pesula- ja tekstiilivuokrauspalvelut. Hankinnan kohteena on lisäksi päiväkotien vuokratyövaatteet sekä erilaisten omistustekstiilien pesulapalvelut.

 

Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 15 § mukainen Turun kaupungin sidosyksikkö. Sidosyksikköasema on muodostettu kaupunginhallituksen päätöksellä 21.6.2021 § 309. Hankintalakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään, jolloin Turun kaupunki voi ostaa palveluja sidosyksiköltään ilman erillistä kilpailutusta.

 

Hankintalain tarkoittamana sidosyksikkönä toimivan uuden pesulayhtiön perustehtävä on tuottaa korkealaatuista tekstiilipalvelua teollisessa mittakaavassa kustannustehokkaasti ja poikkeusolojen huoltovarmuudesta huolehtien. Yhtiön tuottamat tekstiilihuoltopalvelut sisältävät muun muassa potilas- ja vuodetekstiilien sekä henkilökunnan suojavaatteiden hankinnan, vuokrauksen, pesun ja viimeistelyn. Palveluun kuuluu lisäksi tekstiilien kuljetukset ja jakelu asiakkaan osoittamiin toimituspisteisiin ja niiden uusiokäyttö mahdollisimman ekologisesti elinkaaren lopussa. Osakassopimuksen ehtojen mukaan yhtiön osakkaat eivät sitoudu tilaamaan tiettyjä palveluja tai palvelumääriä yhtiöltä, mutta pyrkivät ensisijaisesti hankkimaan siltä toimintojensa edellyttämät tekstiilihuoltopalvelut.

 

Edellä kuvatuin perustein on tarkoituksenmukaista, että Turun kaupungin palvelukokonaisuudet, konsernihallinto ja yksiköt hankkivat edellä mainitut palvelut Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:ltä heidän omistajille tarjoamansa hinnaston mukaisesti 1.8.2021 alkaen. Sopimus solmitaan toistaiseksi voimassa olevaksi yhden (1) vuoden irtisanomisajalla. Kaupungin tahtotilana on lisätä vuokratekstiilien käyttöä, jotta käytössä olevien tekstiilien laatu pysyy tasalaatuisena. Vuokratekstiilit tulevat uuden sopimuksen myötä arviolta 20 000 euroa tämänhetkistä kulutusarvoa edullisemmaksi vuosittain.

 

Tämä päätös ei koske Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden tekstiilihuoltopalveluja, Turun ammatti-instituutin vuokratyövaatteita, kuljetuspalveluiden vuokratyövaatteita, aluepelastuslaitoksen virkapukuja eikä keittiön ja ravintolan vuokratyövaatteita.

 

 

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Edellä esitetyn mukaisesti päätän, että Turun kaupungin palvelukokonaisuudet, konsernihallinto ja yksiköt hankkivat edellä mainitut palvelut Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy:ltä heidän omistajille tarjoamansa hinnaston mukaisesti 1.8.2021 alkaen. Sopimus solmitaan toistaiseksi voimassa olevaksi yhden (1) vuoden irtisanomisajalla.

 

Päätös on ehdollinen riippuen kaupunginhallituksen päätöksen 21.6.2021 § 309 voimaantulosta. Tämä päätös astuu voimaan, mikäli kaupunginhallituksen päätöksestä 21.6.2021 § 309 tulee lainvoimainen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua oikaisun, valituksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

Oikaisuohje liitteenä.

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Tytti Latva-Teikari, puhelin 040 194 0636

 

Jakelu

aoPuro Tekstiilihuoltopalvelut Oy
ilmKaupunginhallitus
tpvXXXXX


Liitteet:

Khankpa § 79
Liite 1:Oikaisuvaatimusohje