Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus30521.06.20211
Kaupunginhallitus32924.06.20211

7943-2021 (02 08 00, 00 01 05)

Tiedepuiston kansihankkeen tilaajan tavoitteet sekä allianssin hankintamenettelyn käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään Tiedepuiston kansihankkeen toteutusmallin muutosta tontinluovutuksesta kaupungin hankinnaksi, kilpailutettavan hankkeen kokonaisuudesta päättämistä, hankkeen toteuttamista allianssimenettelyllä sekä allianssin kilpailutuksessa esitettävien tilaajan tavoitteiden ja hankinnan kriteerien vahvistamista. Lisäksi esitetään käynnistettäväksi allianssin hankintamenettely.

Kh § 305

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää, erityisasiantuntija Janne Mustonen, kaupunginlakimies Pauliina Ahlas ja kaupunginlakimies Riikka Lehtimäki 18.6.2021: 

Taustaa ja aikaisemmat päätökset  

Turun kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2016 talousarvion yhteydessä Turun Tiedepuisto -kärkihankkeen asettamisesta. Turun kaupunginhallitus toimeenpani valtuuston päätöksen käynnistämällä hankkeen huhtikuussa 2016 (Kh 25.4.2016 § 163). Kärkihankkeessa tuotettu Turun Tiedepuiston masterplan 2050 esiteltiin kaupunginhallitukselle joulukuussa 2017.  

Kaupunginvaltuusto päätti 14.5.2018 § 91, että Tiedepuiston kärkihanke ohjaa kulloinkin toimivaltaisen toimielimen ja viranhaltijan valmistelua ja päätöksentekoa. Samalla se hyväksyi kärkihankkeen toteuttamista ja suunnittelua ohjaavat periaatteet. 

Kaupunginhallitus päätti 18.6.2018 § 265 Turun Tiedepuisto -hankkeen toimeenpanosuunnitelmasta tarkennettuine tavoitteineen. Painopistealueen ”24/7/365 elävä kohtaamisten keidas” yhtenä toimenpiteenä päätettiin Kupittaan kantta koskevan kilpailun järjestämisestä. 

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 22.10.2018 § 97 asettaa Tiedepuiston kansi -nimisen strategisen maankäytön hankkeen ja hyväksyä sen tavoitteet. Samalla kaupunkikehitysjaosto päätti hankkeen toteutukseen sekä hankekehityskumppanuuteen tähtäävän sekä tontinluovutusta sisältävän innovaatio-, suunnittelu- ja toteutuskilpailun järjestämisestä sekä kilpailun lähtökohdista ja periaatteista. 

Kaupunginhallitus hyväksyi 27.5.2019 § 229 ammatillisen kampuksen (Taito-kampus) tilatarveselvityksen. Samalla kaupunginhallitus päätti käynnistää ammatillisen koulutuksen kampuksen hankesuunnittelun Itäharjun alueelle siten, että investointi toteutetaan Tiedepuiston kansi -hankkeen yhteydessä. 

Kilpailuaineistoa valmisteltiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätöksen 22.10.2018 mukaisesti vuoden 2020 syksyyn mennessä. Koronaviruksen kiinteistömarkkinoille tuoman epävarmuuden vuoksi kilpailutuksesta suunnitellulla kilpailuaineistolla oli tarpeen käydä riskien hallitsemiseksi vapaamuotoinen kahdenkeskinen markkinavuoropuhelu potentiaalisten yhteistyötahojen kanssa. Markkinavuoropuhelussa selvisi, että päätetyssä kilpailutusmallissa, jossa yritykset saisivat suuren määrän rakennusoikeutta tekemäänsä kansi-investointia vastaan, riski oli yrityksille liian suuri otettavaksi. Yritykset joutuisivat investoimaan suuren määrän rahaa pystymättä epävarmassa markkinatilanteessa arvioimaan saamansa rakennusoikeuden rakentamisajankohtaa ja siten myös sijoitetun pääoman palautumishetkeä. Markkinavuoropuhelun pohjalta tontinluovutusmenettely on kehitetty hankintamenettelyksi, jossa yritysriskiä on pienennetty tavoitteena mahdollistaa päätetyn Tiedepuisto -alueen kehittymisen käynnistyminen.  

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Tiedepuiston kansihanke tulisi toteuttaa kaupungin omana hankintana allianssimallilla. Hankintamalli on esitelty kaupunginhallituksen iltakoulussa 31.5.2021 ja kaupunkiympäristölautakunnalle 8.6.2021. 

Hankinnan kuvaus  

Tiedepuiston kansihanke koostuu seuraavista osista, jotka muodostavat päätettäväksi esitettävän hankintakokonaisuuden:  

Suunnittelualueelle laadittu innovatiivinen kokonaisratkaisu, jonka pohjalta laaditaan asemakaava ja jonka osana investointikokonaisuudet toteutetaan. Kokonaissuunnitelman tavoitteet on johdettu asetetuista tavoitteista (kaupunkikehitysjaosto 22.10.2018 § 97), ja ne tulevat tarkentumaan ja konkretisoitumaan hankkeen aikana suunnitelmien tarkentuessa. 

Infrahanke on kokonaisuus, jonka osina ovat Helsinginkadun ja Karjaan radan ylittävä kansi ja Itäharjun puolelle rakennettava velvoitepysäköintilaitos. Infrahankkeen tarveselvityksen hyväksymistä koskeva päätösesitys käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 21.6.2021 erillisenä asiana. 

Turun kaupungin toimitilahankinta, joka on päätetty sijoittaa suunnittelualueen ytimeen Turun AMK:n synergiatavoitteiden pohjalta. Turun kaupunginhallitus on 27.5.2019 § 229 hyväksynyt ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvityksen ja samassa yhteydessä päättänyt sijoittumispaikaksi Tiedepuiston kärjen asemakaava-alueen. Kaupunginhallitukselle esitetään, että Taito-kampus voisi sijoittua kokonaan tai osittain nyt rakennettavalle kansirakenteelle. 

Lisähankintamahdollisuudet ovat suunnittelualueella tai sen reuna-alueilla olevia suunniteltavia ja toteutettavia pienempiä töitä, jotka ovat tarpeen tai kannattavia toteuttaa osana tätä hankekokonaisuutta. Lisähankintojen sisältö ja toteuttamista koskeva menettely määritellään tarkemmin hankintasopimuksessa. 

Hankintamenettelyn valinta   

Tiedepuiston kansihanke esitetään toteutettavaksi kaupungin hankintana allianssimallilla aiemmin päätetyn (khkeh 22.10.2018 § 97) tontinluovutuskilpailun sijaan. 

Allianssi on yhteisvastuullinen rakennushankkeen toteutusmuoto, jossa tilaaja valitsee allianssin keskeiset sopimusosapuolet riittävän aikaisessa vaiheessa suunnittelemaan hanketta yhdessä tilaajan kanssa. Allianssissa lähtökohtana on, että vastuu suunnitelmista, rakentamisesta, aikataulusta, kustannuksista ja laadusta on allianssiosapuolille yhteinen. 

Tässä tapauksessa alueen asemakaavoitus pohjautuisi allianssissa suunnittelualueelle laadittavaan kokonaissuunnitelmaan ja siten allianssi on käynnissä samanaikaisesti kaavaprosessin kanssa. On tärkeää huomioida, että kaavoituksen vaiheet ja aikataulu voivat vaikuttaa allianssin etenemiseen ja kustannuksiin. 

Allianssimallin vaiheet ovat: 

1. Strateginen vaihe 

2. Allianssin muodostaminen ja kilpailutusvaihe 

3. Projektin kehitysvaihe 

4. Projektin toteutusvaihe 

5. Jälkivastuuvaihe ja takuuaika 

Nyt käsiteltävänä on allianssimallin strateginen vaihe, jossa tilaaja asettaa hankkeelle tavoitteita ja reunaehtoja, valitsee toteutus- ja hankintamenettelyn sekä suunnittelee hankinnan.

Kaupunginhallituksen nyt asettamat tavoitteet ohjaavat allianssin muodostamista ja hankkeen suunnittelun käynnistämistä.  

Muodostamisvaihe käynnistyy markkinavuoropuhelulla, joka jälkeen siirrytään kilpailutusprosessiin. Tässä hankkeessa markkinavuoropuhelu on pidetty jo syksyllä 2020, mutta kesäkuussa 2021 toteutetaan vielä hankintaa koskeva tiedotustilaisuus ja hankintailmoitus julkaistaan tämän jälkeen kesän 2021 kuluessa. 

Muodostamisvaiheessa laaditaan tarjouspyyntöaineisto, joka sisältää hankintailmoituksen, tarjouspyynnön, allianssisopimukset ja kaupallisen mallin. Tätä muodostamisvaihetta on valmisteltu rinnan strategisen vaiheen kanssa. Muodostamisvaiheessa allianssiryhmittymä kilpailutetaan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Kumppanien valintaan vaikuttavat kyvykkyys ja palkkio eli laatu ja hinta. Kilpailullinen neuvottelumenettely on valittu hankintamenettelyksi, koska hankintaan kuuluu suunnittelua ja innovatiivisia ratkaisuja, ja koska hankinnan luonteeseen, laajuuteen ja monimutkaisuuteen liittyvistä erityisistä syistä ei voida tehdä hankintasopimusta ilman edeltäviä neuvotteluja. Kysymyksessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.  

Muodostamisvaihe päättyy allianssikumppanin valintaan. Tavoitteena on, että hankintapäätös tehdään vuoden 2022 alkupuolella.  

Tarjouskilpailun voittajan kanssa muodostetaan allianssi, jonka toiminta jakautuu hankesuunnittelu-, toteutussuunnittelu- ja toteutusvaiheisiin. Hankesuunnitteluvaiheessa allianssi laatii hankesuunnitelmat ja lopulliset tavoitekustannusarviot Infrahanketta ja Taito-kampusta koskien. Tavoiteaikataulun mukaan Infrahankkeen hankesuunnitelma tuodaan päätöksentekoon kesäkuussa 2023 ja Taitokampuksen hankesuunnitelma lokakuussa 2023. Hankesuunnitelmat hyväksyy kaupunginvaltuusto. 

Toteutussuunnitteluvaiheessa tehdään tarkentava toteutussuunnittelu ja kustannusarvioiden varmistukset investointi- /toteutuspäätöstä varten.  

Toteutusvaiheeseen siirtyminen edellyttää kaupunginvaltuuston toteutuspäätöstä eli investointipäätöstä. Toteutusvaiheeseen siirtyminen ja investointipäätös voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman. Toteutusvaiheessa allianssi toteuttaa hankekokonaisuuden osat ja mahdolliset lisähankinnat.

Tavoitteena on, että Infrahanke valmistuu 1.1.2026 ja Taito-kampus 1.9.2026. Hankkeen tavoiteaikataulu ja vaiheet on esitetty oheismateriaalissa 4. Allianssin aikatauluun on tehtävä tarvittaessa tarkistuksia kaavaprosessista ja mahdollisesta muutoksenhausta johtuen. 

Kuva 1. Hankkeen toteutuksen kiteytetty aikataulu ja päätöksentekoajankohdat.

Asemakaavoitusprosessi käynnistetään jo allianssin muodostamisvaiheessa ja se kulkee hankkeiden valmisteluprosessin rinnalla. Hankesuunnittelu- ja toteutussuunnitteluvaiheissa kokonaissuunnitelmaa kehitetään ja avustetaan kaavoitusta asemakaavaehdotuksen laatimisessa asemakaavan viemiseksi päätöksentekoon. Tavoitteena on, että asemakaavan hyväksyminen tapahtuisi syyskuussa 2023. Asemakaava on tavoitteena laatia koko suunnittelualueelle, mikäli yksityinen maanomistus tekee kaavoitusta koskevat sopimukset kaupungin kanssa ja siten päättää osaltaan osallistua kaavoitukseen. 

Tilaajan tavoitteet  

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto on 22.10.2018 § 97 hyväksynyt Tiedepuiston kansihankkeen sisällölliset tavoitteet. Päätettyihin tavoitteisiin ei esitetä tehtäväksi muutoksia, mutta niitä on täsmennetty allianssin hankintaa varten.  

Toiminnalliset tavoitteet  

Allianssin toiminnalliset tavoitteet ovat seuraavat:  

1. Kokonaissuunnitelman tavoitteet 

2. Infrahankkeen tavoitteet 

3. Taito-Kampus 

Toiminnalliset tavoitteet on kuvattu tarkemmin liitteessä 1.  

Taloudelliset tavoitteet  

Vaikka allianssi muodostaa yhden toiminnallisen kokonaisuuden, arvioidaan taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumista kahdessa eri osassa allianssin sisällä; toisaalta Taito-kampuksen osalta, ja toisaalta Infrahankkeen ja Kokonaissuunnitelman osalta. 

Allianssin tavoitekustannukseksi Infrahankkeen ja Kokonaissuunnitelman osalta esitetään 68,5 milj. euroa (alv 0 %) ja Taito-kampuksen tavoitekustannukseksi 62,2 milj. euroa (alv 0 %). Tavoitekustannusten lisäksi on varattava hankintamenettelystä johtuvina kustannuksina bonuspooliin Infrahankkeen osalta 1.410.000 euroa ja Taito-kampuksen osalta 1.250.000 euroa, jota maksetaan palveluntuottajille ainoastaan siinä tapauksessa, että allianssi ylittää ko. hankkeen osalta sille asetetut, toiminnalliset, laadulliset ja aikataululliset tai muut asetetut tavoitteet.  

Jos allianssin tavoitekustannus ylittyisi, ylitys jaetaan tilaajan ja palveluntuottajan välillä. Bonusten ansaitseminen on yhteydessä edellä mainittujen tavoitteiden ylittymiseen ja ansaitseminen edellyttää erinomaista suoritusta ja tavoitteiden ylittämistä. Erittäin hyvin onnistuttaessa bonusten määrä voi kasvaa tavoitekustannuksen alituksen kautta. Kaupallisessa mallissa bonus maksetaan, jos tavoitteet ylittyvät, mutta tavoitekustannusten ylittyminen vähentää urakoitsijan palkkiota.  

Tilaajan riskivaraus  

Tilaajan riskivaraukseksi Infrahankkeessa (sis. Kokonaissuunnitelman) esitetään noin 9.050.000 € (alv 0 %) sekä Taito-kampuksen osalta 9.000.000 € (alv 0 %). Molemmat riskivaraukset sisältävät myös varauksen rakentamiskustannuksen nousulle. 

Tilaajan riskivarausta voidaan käyttää ainoastaan silloin, kun hankinnan laatu tai laajuus muuttuu verrattuna tarveselvitysten ja kokonaissuunnitelman laatimisen muodostamaan kokonaisuuteen. 

Lisäkannen investointivaraus  

Lisäksi Tilaaja on omassa budjetissaan varautunut mahdollisen lisäkannen investointiin 18 milj. eurolla.

Hankinnan kriteerit  

Allianssin muodostamisvaiheessa tarjoajat laativat suunnittelualueelle kokonaissuunnitelman (”Kokonaissuunnitelma”), jonka toteutettavina osina ovat kansirakenne sekä siihen liittyvä velvoitepysäköintilaitos (”Infrahanke”) ja Taito-kampus.  

Asetettujen tavoitteiden pohjalta on hankinnalle määritelty arviointikriteerit, joiden pohjalta valitaan tarjouskilpailun voittaja. Tarjoukset vertaillaan noudattaen alla esitetyn taulukon vertailuperusteita ja niiden painoarvoja.  

Taulukko 1. Tarjousten vertailuperusteet 

Päätöksenteko hankintamenettelyssä  

Hankintamenettelyn kuluessa tehdään useita hankintamenettelyyn liittyviä päätöksiä. Koska hankkeen kilpailutuksen aikataulu on tiukka, esitetään että tekniset hankintapäätökset tehtäisiin viranhaltijapäätöksinä. Tällaisia teknisiä hankintapäätöksiä olisivat:  

Tarjousvaiheen 3 päätteeksi kaupunginhallitus tekee arviointikriteerien perusteella päätöksen allianssikumppanin valinnasta. 

Kuva 3. Allianssin muodostamisvaiheen eteneminen 

Allianssiyhteistyön kautta laadittavat Infrahankkeelle ja Taito-kampukselle laadittavat hankesuunnitelmat ja kustannusarviot hyväksyy kaupunginvaltuusto. 

Mahdolliset tarkentavat suunnittelua ja kustannusarvioiden tarkennuksia koskevat päätökset (investointi- ja toteutuspäätös) tekee kaupunginhallitus tai kaupunginvaltuusto päätöksen sisällöstä riippuen. 

Allianssin muodostamisvaiheen budjetti  

Allianssin muodostamisvaiheen kustannukset esitetään maksettavaksi Tiedepuiston kärkihankkeen määrärahoista. Tarjouspalkkioita on varauduttu maksamaan neljälle tarjoajalle/ryhmittymälle (70 000 €/tarjoaja).  Lähtökohtana on, että tarjouspalkkio suoritetaan vain niille hankintamenettelyn kolmanteen vaiheeseen osallistuneille tarjoajille, jotka eivät tule valituksi hankintamenettelyssä. Mikäli tilaaja kuitenkin päättää keskeyttää hankinnan ennen hankesuunnitteluvaiheeseen siirtymistä, suoritetaan tarjouspalkkio myös hankintamenettelyn voittaneelle tarjoajalle.    

Hankintaan liittyvät sitoumukset 

Hankkeeseen valitun palvelutuottajan tai jonkun palveluntuottajan ryhmittymään kuuluvan yrityksen tulee sitoutua tässä kuvattuihin velvoitteisiin. Jättämällä tarjouspyynnön tarjoaja sitoutuu toteuttamaan mainitut sitoumukset, mikäli voittaa tarjouskilpailun.  

Palveluntuottajalla on lisäksi mahdollisuus ostaa rakennusoikeutta asuntorakentamista varten: Palveluntuottaja saa option hankkia Tiedepuiston kansihankkeen alueelta asuinrakennusoikeutta enintään 20.000 k-m2:iä viiden vuoden kuluessa alueen asemakaavan lainvoimaisuudesta. Rakennusoikeuden myynnistä laaditaan esisopimus ennen kaavan hyväksymistä. Esisopimuksessa määritetään option piiriin kuuluvat rakennuspaikat ja lunastushinta. Lunastushinta määräytyy ulkopuolisen AKA-arvioitsijan lausunnon perusteella.  

Yhteistyö Väyläviraston kanssa  

Hankkeen valmistelun yhteydessä on neuvoteltu Väyläviraston kanssa tarvittavista sopimuksista sekä teknisistä reunaehdoista ja toimintamalleista radan päälle rakentamiseen liittyen. 

Tavoitteena on ensimmäisessä vaiheessa allekirjoittaa asiaa koskeva aiesopimus ja hankkeen edetessä neuvotella tarvittavat sopimukset. Sopimukset tuodaan hankkeen edetessä toimivaltaisen päätöksentekoelimen hyväksyttäväksi. Hankkeella on tunnistetut rajapinnat Turku – Salo ja Turku – Kupittaa kaksoisraidehankkeisiin. 

Liite 1Tiedepuiston kansi, tilaajan tavoitteet 

Liite 2Allianssikumppanin soveltuvuusvaatimukset 

Liite 3Tarjousten sisältövaatimukset, vertailuperusteet ja arviointiasteikot 

Oheismateriaali 1Ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvitys (kh 27.5.2019 § 229)

Oheismateriaali 2Infrahankkeen tarveselvitys (päätösesitys Kh 21.6.2021) 

Oheismateriaali 3Tiedepuiston kansi, hankekuvaus 

Oheismateriaali 4Hankkeen vaiheet ja tavoiteaikataulu 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi: 

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Tiedepuiston kansihanke toteutetaan aiemmasta kaupunkikehitysjaoston päätöksestä poiketen kaupungin omana investointina allianssimallilla. 

Kaupunginhallitus päättää käynnistää Kupittaan kansihankkeen allianssihankinnan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Voittavan tarjouksen valintaperuste on kokonaistaloudellinen edullisuus eli paras hinta-laatusuhde. Hankinta voidaan käynnistää siten, että hankintaa koskeva tiedotustilaisuus voidaan pitää kesäkuun 2021 aikana heti kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen, ja hankintailmoitus ja tarjouspyyntö voidaan julkaista hankintaa koskevan tiedotustilaisuuden jälkeen kesän 2021 kuluessa. 

Kaupunginhallitus vahvistaa tilaajan tavoitteet allianssissa liitteen 1 mukaisesti, allianssikumppanin soveltuvuusvaatimukset liitteen 2 mukaisesti, tarjousten sisältövaatimukset, vertailuperusteet ja arviointiasteikot liitteen 3 mukaisesti sekä hankintamenettelyssä sovellettavat lopullisten tarjousten vertailuperusteet esittelytekstin taulukon 1”Tarjousten vertailuperusteet” mukaisesti siten, että mainittuihin soveltuvuusvaatimuksiin, valintaperusteisiin ja vertailuperusteisiin voidaan tehdä hankintaa koskevan tiedotustilaisuuden jälkeen allianssin muodostamista parantavia tai muita vähäisiä täsmennyksiä. 

Kaupunginhallitus päättää, että Tiedepuiston kansihankkeen suunnittelualueen asemakaavoitus käynnistetään aikataulussa, joka mahdollistaa allianssiyhteistyön toteutumisen optimaalisella tavalla ja että käynnistettävän asemakaavan tavoitteet toteuttavat liitteessä 1 esitettyjä tilaajan tavoitteita. Samalla kaupunginhallitus päättää, että Taito-kampus voi sijoittua kokonaan tai osittain hankinnan kohteena olevalle kansirakenteelle. 

Kaupunginhallitus valtuuttaa kaupunkiympäristöjohtajan tekemään hankintapäätökset hankintamenettelyn osallistujien valinnasta, alustavasta tarjouksesta tarjousvaiheessa 1 ja kokonaissuunnitelmasta tarjousvaiheessa 2. Lopullisen tarjouksen hyväksymistä koskevan päätöksen (tarjousvaihe 3) tekee kuitenkin kaupunginhallitus. Allianssin kehittämisvaiheessa laadittavat hankesuunnitelmat ja niihin liittyvät tavoitekustannukset saatetaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi. 

Allianssin valmisteluvaiheen vuoden 2021 kustannukset kohdistetaan Turun tiedepuiston kärkihankkeeseen varatulle määrärahalle ja vuoden 2022 määrärahat otetaan huomioon talousarviovalmistelussa.   Lopullinen hankesuunnitelma ja siihen liittyvä tavoitekustannus saatetaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi hankesuunnitelman hyväksymisvaiheessa siten, että investointipäätös ja toteutusvaiheeseen siirtyminen tapahtuu asemakaavan saatua lainvoiman. 

Palveluntuottajan tulee antaa hankintaan liittyvät sitoumukset toimisto- ja liikerakennuksen rakentamisesta alueelle esittelytekstistä tarkemmin ilmenevästi. Lisäksi palveluntuottajan tulee sitoutua edellä mainittuihin tontteihin liittyvien velvoitepaikkaoikeuden ostamiseen 50%:n osuudella toteutuneista kustannuksista, ellei erikseen toisin sovita. 

Tarjoajan tulee sisällyttää alueen asemakaavaan vähintään yksi vähintään 20-kerroksinen rakennus. Rakennuksen tulee olla keskeisessä näkyvässä paikassa. 

Palveluntuottaja saa option hankkia Tiedepuiston kansihankkeen alueelta asuinrakennusoikeutta enintään 20.000 kerronneliömetriä viiden vuoden kuluessa alueen asemakaavan lainvoimaisuudesta. Rakennusoikeuden myynnistä laaditaan esisopimus ennen kaavan hyväksymistä. Esisopimuksessa määritetään option piiriin kuuluvat rakennuspaikat ja lunastushinta. Lunastushinta määräytyy ulkopuolisen AKA-arvioitsijan lausunnon perusteella.  

Palveluntuottajan toimisto- ja liikerakentamista koskeva kiinteistökaupan esisopimus pysäköintivelvoitepaikkoineen tuodaan erikseen kaupunginhallituksen käsittelyyn ennen toteutusvaiheeseen siirtymistä. 

PäätösAsia pantiin pöydälle Ruohosen Maaskolan kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Heikkinen ja Virtanen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.

Kh § 329

Pöydältä 21.6.2021 § 305

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Aaltonen, Heikkinen, Vornanen ja Virtanen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Aaltosen tilalla asian käsittelyyn osallistui Takatalo.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut


Liitteet:

Kh § 305
Liite 1:Tiedepuiston kansi, tilaajan tavoitteet
Liite 2:Allianssikumppanin soveltuvuusvaatimukset
Liite 3:Tarjousten sisältövaatimukset, vertailuperusteet ja arviointiasteikot

Kh § 329
Liite 1:Tiedepuiston kansi, tilaajan tavoitteet
Liite 2:Allianssikumppanin soveltuvuusvaatimukset
Liite 3:Tarjousten sisältövaatimukset, vertailuperusteet ja arviointiasteikot