Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus30021.06.20215

7307-2021 (01 01 00)

Viiden sosiaalityöntekijän viran perustaminen lastensuojeluun

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen lastensuojeluun perustetaan viisi sosiaalityöntekijän virkaa

Kh § 300

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 9.6.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen lastensuojelun yksikköihin perutetaan 1.8.2021 lukien viisi uutta sosiaalityöntekijän virkaa. 

Perustettavaksi esitetyistä viroista kolme sijoittuu sijaishuollon sosiaalityöhön, yksi eteläisen lastensuojelun avohuoltoon ja yksi pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon.

Sijaishuollon sosiaalityöhön perustettavissa viroissa on kyse kesäkuusta 2019 lukien määräaikaisella henkilöstöllä hoidettujen tehtävien vakinaistamisesta.

Määräaikaisten tehtävien vakinaistamisella tavoitellaan lasten palveluprosessien ja kustannusten hallintaa, sijaishuollon laatusuositusten mukaisten työskentelytapojen mahdollistamista ja lastensuojelulain valvontavelvoitteiden hoitamista. Esityksen mukaan kyse on pysyvästä työvoiman tarpeesta.

Eteläisen lastensuojelun avohuoltoon ja pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon perustettavaksi esitettyjen sosiaalityöntekijän virkojen tarve liittyy tavoitteeseen hillitä lastensuojelun ostopalvelujen kustannuksia. Em. tavoite on kirjattu kaupungin sopeuttamisohjelmaan.  Uusien virkojen perustaminen myös kohtuullistaisi lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijöiden asiakasmääriä.

Valmisteilla olevassa, 1.1.2022 voimaan astuvassa lastensuojelulaissa, lastensuojelun sosiaalityöntekijän asiakasmäärä suunnitellaan rajattavaksi 35:een.

Sijaishuollon sosiaalityöhön perustettavat virat eivät lisää hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden työvoiman käyttöä ja henkilöstömenoja nykyiseen tilanteeseen verrattuna. Eteläisen ja Pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon perustavaksi esitetyt virat ovat kokonaan uusia ja lisäävät vuositasolla työvoiman käyttöä kahdella henkilötyövuodella. Näistä kahdesta virasta aiheutuva yhteenlaskettu kustannusvaikutus henkilöstökuluihin on vuositasolla n. 115.000 euroa.

Esitykset sisältyvät perhe- ja sosiaalipalvelujen henkilöstösuunnitelmaan 2021 ja ne on huomioitu yksiköiden talousarvioissa.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin uusien sosiaalityöntekijän virkojen tarvetta. Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole perusteita lausua virkojen tarpeen osalta toisin esityksen kanssa.

Virkojen tehtävänimikkeet, kelpoisuusvaatimukset ja tehtäväkohtaiset palkat on määritelty perustellulla tavalla, eikä konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole muutoinkaan huomautettavaa sosiaali- ja terveysjohtajan esitykseen.

Liite 1Esitys virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö, kaupunginjohtajan varahenkilö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 300
Liite 1:Esitys virkojen perustamisesta