Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29821.06.20213

7195-2021 (01 01 00)

Palvelupäällikön viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen lastensuojelun yhteisiin toimintoihin perustetaan 1.8.2021 lukien palvelupäällikön virka.

Kh § 298

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 7.6.2021:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen lastensuojelun yhteisiin toimintoihin perustetaan 1.8.2021 lukien uusi palvelupäällikön virka. 

Esityksen mukaan uusi virka tarvitaan, jotta ympärivuorokautisen pitkäaikaisen sijaishuollon yksiköiden toiminnan kehittäminen ja johtaminen kyetään hoitamaan asianmukaisesti. Virkaan kuuluvia työtehtäviä on vuodesta 2020 lukien hoitanut määräaikaiseen palvelussuhteeseen palkattu palvelupäällikkö. Koska kyse on pysyvästä työvoiman tarpeesta, tulee tehtävän hoitoa varten perustaa pysyvä virka. Virkasuhde tarvitaan koska palvelupäällikkö tulee jatkossa tekemään sellaisia viranhaltijapäätöksiä, joissa on kyse julkisen vallan käyttämisestä.

Sijaishuollon ympärivuorokautiset palvelut ja sosiaalityön ja lastensuojelun tukipalvelut on kilpailutettu ja palvelut avataan uusille palveluntuottajille. Palvelupäällikön tehtävänä on mm. vastata tarjousten läpikäymisestä ja hyväksymisestä yhteistyössä hankintayksikön kanssa. Lisäksi palvelupäällikkö vastaa mm. sopeuttamisohjelmaan liittyen omien lastenkotien (6 kpl) kehittämisestä ja johtamisesta.

Uuden viran perustamisen myötä voidaan eräitä aiemmin lastensuojelun johtajalle kuuluneita tehtäviä osoittaa palvelupäällikölle.  Lastensuojelun johtaja on vastannut mm. lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon ja jälkihuollon sekä tukipalveluiden lisäksi Mäntymäen perhetukikeskuksen ja Vähäheikkilän perhetukikeskuksen kehittämisestä ja johtamisesta. Tehtäväkentän laajuuden takia ympärivuotokautisen lastensuojelulaitosten esimiestyö ja dynaamisen kilpailutukseen liittyvät työtehtävät on tarkoituksenmukaista osoittaa palvelupäällikölle. Vastaavanlainen tehtäväjako on toteutettu aiemmin perhe- ja sosiaalipalveluiden psykososiaalisissa palveluissa.

Palvelupäällikön viran perustaminen sisältyy vuodelle 2021 hyväksyttyyn henkilöstösuunnitelmaan. Esitys ei lisää työvoiman määrää, koska tehtävää on aiemmin hoidettu tilapäisellä palvelupäällikön vakanssilla. Tarvittavat henkilöstökulut on varattu vuoden 2021 talousarvioon.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin uuden viran tarvetta ja viranhaltijalle kuuluvia tehtäviä. Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ole perusteita lausua viran tarpeen osalta toisin esityksen kanssa.

Viran tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on määritelty perustellulla tavalla, eikä konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä  ole muutoinkaan huomautettavaa sosiaali- ja terveysjohtajan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kansliapäällikkö, kaupunginjohtajan varahenkilö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Laivorannan pöydällepanoehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 298
Liite 1:Esitys viran perustamisesta