Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus30121.06.20216

6534-2021 (01 01 00, 01 02 00)

Pysäköinnintarkastajan viran (vak. nro 607129) muuttaminen johtavan pysäköinnintarkastajan viraksi sekä viran tehtäväkohtaisen palkan ja kelpoisuusvaatimuksen vahvistaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 301

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 7.6.2021:

Kaupunkiympäristöjohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa avoinna oleva pysäköinnintarkastajan virka (vak. nro 607129) muutetaan 1.8.2021 lukien johtavan pysäköinnintarkastajan viraksi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.479,85 €/kk (KVTES/ 08TAR070) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on hyvä perehtyneisyys liikenneasioihin, vähintään B-luokan ajokortti sekä kokemus lähijohtajan tehtävistä. Kaupunkiympäristöjohtaja on lisäksi esittänyt, että virka voidaan täyttää 1.8.2021 alkaen ilman erillistä täyttölupaa.

Esityksen mukaan Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -yksikössä työskentelee 13 pysäköinnintarkastajaa, joiden pääasiallisena tehtävänä on valvoa pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien säännösten noudattamista sekä määrätä pysäköintivirhemaksuja ja muita laissa säädettyjä seuraamuksia. Pysäköinnintarkastajien lisäksi yksikössä työskentelee valvontapäällikkö, valvontakoordinaattori, johtava pysäköinnintarkastaja ja kaksi toimistosihteeriä. Lisäksi yksikön kahdessa muussa toimipisteessä työskentelee kaksi mittarinkorjaajaa, kaksi varastomiestä ja kaksi katutarkastajaa. Yhteensä yksikössä on 24 henkilöä.

Yksikköä johtaa valvontapäällikkö, joka on yksikön ainoa lähijohtaja.

Esityksessä on todettu, että yksikköön tulisi saada toinen lähijohtaja. Erityisesti pysäköinnintarkastajien asiakaskohtaamiset ovat usein haastavia, mikä lisää lähijohtajan tarvetta. Vuonna 2019 päätettyjen sopeuttamistoimenpiteiden yhteydessä pysäköinninvalvonnan yksikköön on perustettu neljä uutta pysäköinnintarkastajan virkaa, joista kaksi on täytetty vuoden 2020 aikana. Loput kaksi virkaa on tarkoitus täyttää 1.1.2022. Myös henkilökunnan määrän lisääminen lisää johtamistyön tarvetta yksikössä.

Esityksen mukaan uusista pysäköinnintarkastajan viroista olisi toinen syytä muuttaa johtavan pysäköinnintarkastajan viraksi, jonka viranhaltija tulisi toimimaan pysäköinnintarkastajien lähijohtajana. Muiden yksikön työntekijöiden ja viranhaltijoiden lähijohtajana jatkaisi valvontapäällikkö. Johtavan pysäköinnintarkastajan tehtävistä 40 % muodostuisi pysäköinnintarkastajan tehtävistä. Loppuosan työajasta muodostaisivat seuraavat tehtävät: pysäköinnintarkastajien lähijohtajana toimiminen ja päivittäinen operatiivinen ohjaaminen, työvuorosuunnittelu ja pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelu.

Kaupunkiympäristöjohtaja on esittänyt johtavaksi pysäköinnintarkastajaksi muutettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi hyvä perehtyneisyys liikenneasioihin, vähintään B-luokan ajokortti sekä kokemus lähijohtajan tehtävistä. Kaupunkiympäristöjohtaja on esittänyt viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.479,85 €/kk (KVTES 08TAR070), joka vastaa toisen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa olevan johtavan pysäköinnintarkastajan viran (vak. nro 531171) tehtäväkohtaista palkkaa.

Esityksen mukaan pysäköinnintarkastajan viran muuttamisen johtavan pysäköinnintarkastajan viraksi kustannusvaikutus on vuositasolla 6.700 €.

Konsernihallinnon henkilöstöohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Viran/toimen tehtäväkohtaisen palkan muuttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön mukaan henkilöstöjohtajalla. Hallintosäännön 34 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan. Tehtäväkohtaisen palkan muuttamista koskevan esityksen voi katsoa olevan sellainen kokonaisuus, josta kaupunginhallitus voi päättää.

Liite 1Pysäköinnintarkastajan viran muutoslomake

Kansliapäällikkö, kaupunginjohtajan varahenkilö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 301
Liite 1:Pysäköinnintarkastajan viran muutoslomake