Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus21710.05.20213

9374-2020 (00 00 00)

Terveysturvalliset kuntavaalit

Tiivistelmä: -

Kh § 217

Kaupunginlakimies Jukka Vanto ja lakimies Henna Puska 29.4.2021:

Oikeusministeriö ja THL ovat 27.4.2021 antamissaan ohjeistuksissa tehneet muutoksia aiempiin ohjeistuksiinsa keskusvaalilautakunnille, kotiäänestyksen vaalitoimitsijalle ja vaalilautakunnalle. Muutokset koskevat muun muassa karanteenissa olevien äänestämistä. Ohjeet löytyvät vaalit.fi-sivulta: https://vaalit.fi/kuntavaalit-ja-koronavarautuminen. 

Uusien ohjeiden johdosta keskusvaalilautakunnan sihteerit ovat 29.4.2021 keskustelleet kaupungin tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin ja hallintoylihoitajan kanssa muutoksista koskien terveysturvallisia äänestysjärjestelyitä. Palaverissa keskusteltiin oikeusministeriön ja THL:n antamista ohjeista, vaalitoimitsijoiden rokotusjärjestelyistä, epidemiatilanteen ja rokotusten yleisestä etenemisestä, käytännön äänestysjärjestelyistä yleisessä ennakkoäänestyksessä, laitosäänestyksessä, kotiäänestyksessä ja vaalipäivän äänestyksessä, hyvinvointitoimialan kautta saatavista lisäsuojavarusteista ym. Vaalijärjestelyissä otetaan huomioon em. valtakunnalliset ohjeet ja paikallisten terveysviranomaisten antamat ohjeet, joita voidaan tarvittaessa päivittää kulloinkin vallitsevan tilanteen mukaan.

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 6.5.2021:

Keskusvaalilautakunta on viimeksi 4.5.2021 § 85 käsitellyt kuntavaalien terveysturvallisuuteen liittyviä järjestelyjä, ja päättänyt, että tarkoitetut järjestelyt ja mahdolliset myöhemmin annettavat lisäohjeistukset huomioidaan vaalien terveysturvallisuusjärjestelyissä.

Kaupunginlakimies Jukka Vanto on pyydetty antamaan kaupunginhallitukselle selvitys kuntavaalien terveysturvallisuusjärjestelyistä.

Oheismateriaali 1Tiivistelmä kuntavaalien terveysturvallisuusjärjestelyistä (per 29.4.2021)

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä kaupunginlakimies Jukka Vanto.

Jakelu

tiedKeskusvaalilautakunta