Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14329.03.20213

2440-2021 (01 01 00)

Päiväkodinjohtajan viran perustaminen ruotsinkielisen kasvatuksen ja opetuksen palvelualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että sivistystoimialalle perustetaan päiväkodinjohtajan virka.

Kh § 143

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 12.3.2021:

Sivistystoimiala on esittänyt, että sivistystoimialalle perustetaan päiväkodinjohtajan virka. Sivistystoimiala on perustellut esitystään sillä, että ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen tulosalueella 1.8.2021 toimintansa aloittavaan päiväkotiin (Daghem Port Arthur) tarvitaan päiväkodin johtajan virka.

Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn päiväkodinjohtajan viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Viralle esitetty tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus vastaavat sivistystoimialan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien viranhaltijoiden tehtäväkohtaista palkkaa ja kelpoisuusvaatimusta. Konsernihallinnon henkilöstöpalvelut toteavat, että päiväkodinjohtajan viran tehtäväkohtaisessa palkassa tulee huomioida erikseen 1.4.2021 voimaan tuleva yleiskorotus.

Sivistystoimialan esityksen mukaan päiväkodinjohtajan viran perustamisen kustannusvaikutus henkilöstökuluineen on noin 42.000 euroa vuodessa. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan päiväkodinjohtajan virka on kirjattu vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja huomioitu vuoden 2021 budjettiin.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Konsernihallinnon henkilöstöpalvelut toteavat, että viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä sivistystoimialan vuoden 2021 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 143
Liite 1:Esitys viran perustamisesta