Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28118.06.20207

6243-2020 (01 01 00)

Kaupunginorkesterin II-viulun vuorottelevan äänenjohtajan viran muuttaminen äänenjohtajan viraksi

Tiivistelmä:

Vapaa-aikatoimiala esittää II-viulun vuorottelevan äänenjohtajan viran (vak.nro 403234) muuttamista äänenjohtajan viraksi. Esityksellä ei ole kustannusvaikutuksia, eikä vaikutusta henkilötyövuosien määrään.

Kh § 281

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 9 .6.2020:

Vapaa-aikatoimiala esittää orkesterin II viulun vuorottelevan äänenjohtajan viran (vak.nro 403234) tehtävänimikkeen muuttamista äänenjohtajan viraksi. Vapaa-aikatoimiala perustelee esitystä orkesterin kokonaisedulla.  Orkesterin valtuuskunta on tehnyt intendentille esityksen vakanssimuutoksen toteuttamisesta, jossa II viuluryhmän äänenjohtajien kolmiportaista hierarkiaa (äänenjohtaja, vuorotteleva äänenjohtaja ja varaäänenjohtaja) madallettaisiin muuttamalla vuorottelevan äänenjohtajan nimike äänenjohtajan nimikkeeksi ja näin molemmat äänenjohtajan vakanssit vastuiltaan yhteneväisiksi. Vakanssien palkat ovat olleet samat, mutta nimikkeet eriävät ja vastuut jakautuneet epätasaisesti. Tämä on aiheuttanut haittaa toiminnan järjestämiselle.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esitetyn järjestelyn suhteen. Järjestelyllä ei ole kustannusvaikutuksia, eikä vaikutusta henkilötyövuosien määrään. II viulun vuorottelevan äänenjohtajan viran (vak.nro 403234) vakinainen hoitaja on antanut suostumuksensa esitetylle muutokselle.

Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

Liite 1Esitys vuorottelevan äänenjohtajan viran muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vapaa-aikatoimialan II viulun vuorottelevan äänenjohtajan viran (vak.nro 403234) nimike on 1.9.2020 lukien äänenjohtaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVapaa-aikatoimiala


Liitteet:

Kh § 281
Liite 1:Esitys vuorottelevan äänenjohtajan viran muuttamisesta