Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28218.06.20208

6067-2020 (01 01 00)

Ohjaajan viran perustaminen perheoikeudelliseen yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perheoikeudelliseen yksikköön perustetaan ohjaajan virka

Kh § 282

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 27.5.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perheoikeudelliseen yksikköön perustetaan 1.7.2020 lukien ohjaajan virka.  

Viran perustamista koskevassa esityksessä on kyse aiemmin tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Ohjaajan tehtäviä on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä lokakuusta 2017 lukien. Ohjaajan viran perustaminen on sisältynyt jo hyvinvointitoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan. Viran perustamista koskevan esityksen tekeminen on kuitenkin viivästynyt, kun vakanssin palkkaa ja tehtävänkuvaa on uudelleen arvioitu.  Toimialajohtajan esityksen mukaan kyse on pysyvästä työvoiman tarpeesta, eikä määräaikaiselle palvelussuhteelle ole perusteita.

Koska tehtävää on hoidettu aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä ei viran perustaminen lisää hyvinvointitoimialan henkilöstön määrää eikä sillä ole kustannuksia lisäävää vaikutusta.  Vakanssi tulee perustaa virkana, koska ohjaajan tehtävänä on asiakaskohtaisten palvelupäätösten laatiminen tuettujen ja valvottujen tapaamisten palvelusta.

Uuden ohjaajan viran tarve liittyy perheoikeudellisen yksikön toiminnan kehittämisen. Yksikköön palkattu tilapäinen määräaikainen henkilöstö on mahdollistanut toiminnan kehittämisen. Ohjaajan työtehtäviin kuuluu mm. ohjaus ja neuvonta eroperheille, matalan kynnyksen eropalvelut, työparityöskentely sosiaalityöntekijöiden ja lastenvalvojien kanssa, lapsen kuuleminen, valvottuja ja tuettuja tapaamisia koskevan palvelun koordinointi, valvontakäynnit ja ohjaus.

Ohjaajan viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Hallintosäännön 78 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.7.2020 lukien ohjaajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.296,74 €/kk (KVTES/04SOS050, vl 2) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on Tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 282
Liite 1:Lomake viran perustamisesta