Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49719.12.20191

14766-2019 (01 01 00)

Asiakasmaksupäällikön viran perustaminen hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimialalle esitetään perustettavaksi 1.1.2020 lukien asiakasmaksupäällikön virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan avoinna oleva laskutusesimiehen virka

Kh § 497

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 18.12.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.1.2020 lukien asiakasmaksupäällikön virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan laskutusesimiehen virka vakanssinumero 390583.

Perustettavaksi esitetty virka tarvitaan hyvinvointitoimialan taloushallinnon asiakasmaksuyksikköön. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä 10 vakituista henkilöä suorissa asiakaspalvelutehtävissä. Yksikössä tehdään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin liittyviä tehtäviä kuten tuloselvityksiä, maksupäätöksiä ja laskutusta.

Asiakasmaksupäällikkö vastaa yksikön henkilöstöasioista ja on vastuussa kassatoimintojen valvonnasta ja kehittämisestä toimialalla. Asiakasmaksupäälliköllä on myös tiedotus- ja ohjeistusvastuu siitä, että kuntalaiset saavat tiedon asiakasmaksuista ja että tulosyksiköillä on ajantasainen tieto laskutuksen perusteista.

Tällä hetkellä asiakasmaksupäällikön toimenkuvaan sisällytettäviä tehtäviä hoitavat useat eri henkilöt. Osaamisen ja vastuun keskittäminen nähdään kuitenkin tarpeellisena.

Viran perustamisesitys liittyy kaupungin sopeuttamisohjelman toimenpidekirjauksen nro 12. Kirjauksen mukaisesti asiakasmaksuyksikön toimintaa tulee laajentaa niin, että kaikki vanhuspalvelujen asiakasmaksupäätöksenteko resursseineen siirretään hyvinvointitoimialan maksutoimistoon.

Esityksen mukaan asiakasmaksupäällikön toimenkuva tulee painottumaan asiakasmaksupäätösten tekoon sopeuttamisohjelman mukaisen toiminnan laajentamisen takia.

Asiakasmaksupäällikkö käyttää maksupäätöksiä tehdessään julkista valtaa, joten tehtävää varten tarvitaan virka. Viran perustamisen yhteydessä esitetään lakkautettavaksi avoinna oleva laskutusesimiehen virka, vakanssinumero 390583.

Perustettavan ja lakkautettavan viran palkojen eron takia esityksellä on vähäinen kustannusvaikutus, vuositasolla n. 2200 €.  Viran perustaminen ei lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä vuositasolla.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran kelpoisuusvaatimus tulisi määritellä muodossa tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa viran perustamista koskevaan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 497
Liite 1:Esitys viran perustamisesta