Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50519.12.201918

14740-2019 (00 04 02)

Yhteistyösopimuksen solmiminen Suomen Purjelaivasäätiön - Sail Training Association Finland (STAF) kanssa

Tiivistelmä:

Turun kaupungilla on ollut yhteistyösopimus Suomen Purjelaivasäätiön - Sail Training Association Finland (STAF) kanssa vuoden 2019 loppuun. Yhteistyösopimus esitetään uudistettavaksi kaudelle 2020-2029. Turun kaupungin kannalta merkittävimmät sopimukseen liittyvät asiat ovat näyttävien purjehdustapahtumien saaminen Turkuun sekä yhteistyössä järjestettävät nuorisopurjehdukset. tahtotilana on myös laajentaa toiminnallista yhteistyötä kehittyvän Merikeskuksen alueella.

Kh § 505

Yhteysjohtaja Antti Kirkkola 11.12.2019:

Suomen Purjelaivasäätiö, Sail Training Association Finland (jatkossa STAF) on yli 40 vuotta sitten perustettu organisaatio, jonka tehtävänä on järjestää sail training -purjehduksia erityisesti nuorisolle. Sail training -purjehduksilla erilaisista taustoista lähtöisin olevat nuoret oppivat toimimaan yhteisön osana.

Merenkulun ja purjehduksen perusteiden rinnalla tulevat tutuiksi tiimityö, toisten huomioon ottaminen paikoin epämukavissakin olosuhteissa ja kyky kantaa vastuuta. Viime vuosina uutena toimintamuotona mukaan ovat tulleet erityisryhmille suunnatut purjehdukset, joissa oppilaina on ollut muun muassa työttömiä nuoria ja päihdevieroituksessa olevia. STAF on järjestänyt nuorisopurjehduksia säännöllisesti vuodesta 1983.

STAF:n lippulaivana on vuonna 1992 vesille laskettu kuunari Helena. Lisäksi säätiöllä on käytössään uudempi s/y Vahine.

STAF on perustajajäsenenä mukana Tall Ships´ Races -tapahtumaa järjestävässä Sail Training International -järjestössä (STI) ja STAF:n johto osallistuu purjelaivatapahtumien järjestelyihin ja mm. isäntäsatamien valintaan.

Turun kaupungin ja STAF:n välille on neuvoteltu pitkäaikainen, vuoden 2029 loppuun ulottuva yhteistoimintasopimus (liite 1.)

Yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on Turun kaupungin kannalta

Turku maksaa yhteistyöstä STAF:lle vuosittain 10.000 €:n korvauksen.

Edellä olevan perusteella kaupunginhallituksen tulisi hyväksyä liitteenä oleva vuoden 2029 loppuun voimassa oleva yhteistoimintasopimus.

Liite 1Yhteistyösopimus

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Suomen Purjelaivasäätiön – Sail Training Association Finland (STAF) kanssa solmitaan liitteen 1. mukainen yhteistyösopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSuomen Purjelaivasäätiö-Segelfartygsstiftelsen i Finland
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, vetovoimatoiminnot


Liitteet:

Kh § 505
Liite 1:Yhteistyösopimus