Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49319.12.20197

12848-2019 (01 01 00)

Johtavan kuraattorin viran perustaminen sivistystoimialalle 1.1.2020 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että sivistystoimialalle perustetaan johtavan kuraattorin virka.  

Kh § 493

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 20.11.2019:

Sivistystoimiala on esittänyt johtavan kuraattorin viran perustamista sivistystoimialalle 1.1.2020 lukien. Sivistystoimiala on perustellut esitystään kuraattorityön uudelleenorganisoinnilla. Perustettavaksi esitetyllä johtavan kuraattorin viralla kohtuullistetaan perusopetuksen erityispalvelupäällikön työkuormaa ja turvataan riittävä esimiestyö koulukuraattoreille.  

Strateginen HR esittää yhdessä sivistystoimialan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että perustettavaksi esitetyn johtavan kuraattorin viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 3.560,36 €/kk, joka vastaa sivistystoimialan erityispalvelupäällikön tehtäväkohtaista palkkaa. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa johtavan kuraattorin viran muiden palvelussuhteen ehtojen suhteen.

Sivistystoimialan esityksen mukaan johtavan kuraattorin viran perustamisen nettokustannusvaikutus henkilöstökuluineen on noin 60.000 euroa vuodessa. Johtavan kuraattorin virka sisältyy sivistystoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaan ja se on sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan huomioitu toimialan vuoden 2020 talousarviossa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys johtavan kuraattorin viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimiala, perustetaan 1.1.2020 lukien johtavan kuraattorin virka (KVTES / hinnoittelematon), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.560,36 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 3 §:n mukainen kelpoisuus oppilas- ja opiskelijahuoltolain 7§:n perusteella, ja että sivistystoimiala saa rekrytointiluvan tällä päätöksellä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 493
Liite 1:Esitys johtavan kuraattorin viran perustamisesta